The Evil Dead (1983) is een Amerikaanse low budget horrorfilm zowel geschreven als geregisseerd door Sam Raimi.

Acteur Bruce Campbell kreeg door zijn rol als hoofdpersonage Ashley 'Ash' J. Williams een cultstatus onder fans van horrorfilms.

-----------

Evil Dead 2  (1987) 

The Evil Dead werd in 1987 opgevolgd door Evil Dead II, dat verhaaltechnisch niet zozeer een vervolg is, maar een remake met een hoger budget.

-----------

Evil Dead 3  (1992)

Raimi en Campbell vervolgden het verhaal met een sprong naar het verre verleden in de derde Evil Dead, getiteld Army of Darkness (1992). Er verscheen in 2013 een (gedeeltelijke) remake van het eerste deel getiteld Evil Dead.

-----------

Evil Dead 4 (2013)

Vijf vrienden gaan naar een afgelegen boshut met de intentie om 1 van de vrienden te ondersteunen die net afgekickt is van een drugsverslaving.

Wanneer ze daar een vieze geur herleiden tot de kelder, vinden ze er onder meer ook een boek met de naam Naturan Demanto. Door hier hardop uit voor te lezen, laten ze zonder het te beseffen een kwaadaardige kracht los. Die neemt de vrienden in zijn macht en tracht hen elkaar uit te doen moorden.

De kwade kracht moet namelijk vijf zielen verzwelgen om een demonisch wezen dat staat beschreven als 'The Abomination' te kunnen doen verrijzen uit de Hel. 

-----------

bruce_campbell.jpg

 

Evil Dead 5 Cast: Wie zit erin? 

Het hoofdpersonage in Sam Raimi's originele 'Evil Dead'-trilogie was Ash Williams. De rol werd gespeeld door Bruce Campbell, en werd al snel een icoon onder de fans van horrorfilms. 

Campbell buiten beschouwing 

Om nog een film te maken zonder hem zou geen zin hebben, maar Campbell heeft duidelijk gemaakt dat hij niet zou terugkeren naar de rol. Na de tv-show kondigde hij zijn pensionering aan uit de franchise, en ondanks Raimi's wens om hem terug te brengen in de ‘Evil Dead’-wereld, wil hij trouw blijven aan zijn woord. Voorlopig tenminste. In plaats van voor de camera te staan, zou hij het werk overzien als een van de producenten van de film.

Nu Campbell buiten beschouwing wordt gelaten, bestaat de kans dat een andere acteur wordt ingehuurd om Ash te spelen. Gezien Campbell's synonimiteit met het personage, zou het echter moeilijk zijn voor het publiek om iemand anders in zijn rol te accepteren. Dit betekent dat hoogstwaarschijnlijk een ander personage de teugels van Ash Williams zou overnemen. De nieuwe regisseur wordt Lee Cronin, (The hole in the ground).

 

mia_ellen.jpg

 

Mia Allen 

Een ander personage met betere vooruitzichten om terug te keren naar de serie zou Mia Allen zijn, gespeeld door Jane Levy. Aan het einde van ‘Evil Dead (2013) was zij de enige die levend de hut uitliep. In het volgende deel zou ze kunnen terugkeren om opnieuw tegen de Doden te vechten. Behalve haar verwachten we dat er nieuwe personages zullen toetreden tot de wereld van ‘Evil Dead’. 

Evil Dead 5 Plot: Waar gaat het over? 

Omdat elke 'Evil Dead'-film wordt geleverd met een nieuw plot, hoewel min of meer dezelfde slechterik, zou het nieuwe deel zich ook richten op een nieuw verhaal en andere personages. Terwijl hij sprak over ‘Evil Dead 5’, had Raimi gesuggereerd dat de volgende film het vervolg zou kunnen zijn van de film uit 2013 in plaats van de voortzetting van de originele trilogie.

Dit betekent dat we een eigentijdse setting voor het verhaal zouden hebben, en de film zou qua toon meer vergelijkbaar zijn met de film uit 2013 dan die uit de jaren 90.

Een release datum is helaas nog niet bekend. De opnames beginnen hoogst waarschijnlijk in 2021. dus..."Horror vrienden"! We wachten nog even in spanning af.

 

Door: Engedingen - Info Bron: Wikipedia - video's: Youtube