Agenten hebben deze week, na een tip, een schokkende ontdekking gedaan in de kelder van een vervallen huis in het Colombiaanse Pacora. Twee vrouwen werden daar door hun moeder in hele slechte omstandigheden gevangen gehouden. De dertigers probeerden stukjes hout en baksteen te eten om te overleven.

De vrouwen werden dankzij de tip van een anonieme beller uit hun benarde positie bevrijd, schrijft de Britse krant Daily Mail. Dat gebeurde toen de moeder op vakantie was. Toen de agenten bij de woning arriveerden, stonden ze voor een gesloten deur.

In het huis was wel een 90-jarige man aanwezig. Hij was de grootvader van de twee vrouwen in de kelder. De man verklaarde aan de politie dat hij de instructie gekregen had om voor niemand de deur te openen.

Sociaal werkers bevrijdden de vrouwen. Volgens Jazmin Gomez Agudelo van de lokale overheid werden de vrouwen achter slot en grendel gezet in een onbewoonbaar huis. ,,We konden onze ogen niet geloven toen we één van de vrouwen met een baksteen in haar mond zagen. Blijkbaar moesten ze stukken steen, hout en hun uitwerpselen opeten om te overleven." De vrouwen waren vastgebonden en naast hun bed werd een bord aangetroffen. Blijkbaar kregen ze af en toe eten van een buurman.

De zussen, die overigens niet kunnen praten, zijn naar een ziekenhuis gebracht. Daar moeten de doktoren en aanklagers nu uitmaken of de moeder het leven van haar kinderen in gevaar gebracht heeft. Is dat het geval, dan zal ze aangeklaagd worden voor poging tot moord.

Bron: Ad.nl