Een man is in zijn bioscoopzetel overleden tijdens de meest angstaanjagende scène in de horrorfilm 'The Conjuring 2'. De 65-jarige zat donderdagavond samen met een vriend in een bioscoop in de Indiase stad Tiruvannamalai. Hij kreeg pijn in de borst en viel flauw. Hij werd nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar bij aankomst bleek hij al overleden. Nu blijkt het lichaam van de man vermist. Het ziekenhuis vroeg de vriend het lijk naar de universiteit te brengen om er een autopsie te verrichten, de twee zijn spoorloos.

De doodsoorzaak is dus nog niet bekend, maar heel wat Indiërs die in het paranormale geloven, menen dat het overlijden te maken heeft met de film.

Die gaat over 'het spook van Enfield", een paranormaal gebeuren dat zich tussen 1977 en 1978 in Londen zou hebben voorgedaan. De zussen Janet en Margaret Hodgson houden vol dat ze toen werden geterroriseerd door een klopgeest. Op foto's die 's nachts werden genomen was te zien hoe de toen 11-jarige Janet boven haar bed leviteerde. De zussen keerden onlangs terug naar hun 'spookhuis' van weleer. Tijdens een interview ter promotie van de film 'The Conjuring 2', haalt Janet herinneringen op.

"Mijn broer en ik lagen in bed te kletsen, zoals we altijd deden. We knipten het licht uit en we zouden slapen, maar we hoorden een schuifelend geluid vlakbij de slaapkamerdeur. De ladenkast begon richting deur te slepen en mijn broer en ik waren doodsbenauwd. Toen kwam mama binnen en vroeg ze waar dat lawaai vandaan kwam. We zeiden: 'Mama, de kast beweegt!' Ze duwde de kast terug op haar plaats maar die begon weer te bewegen en mama kon ze niet terugduwen". Janet verklaarde ook dat in diezelfde periode een gordijn zich rond haar hals wikkelde.

Die man in de cinema kreeg een banale hartaanval, denkt elke rationele mens, en ook voor de verdwijning van zijn lijk zal er wel een wereldse verklaring zijn. Maar wie sowieso al vatbaar is voor spookverhalen, ziet er iets veel mysterieuzer in.

Kruis op spiegel:

Zo deed in Aziatische media ook al het verhaal de ronde over een koppel en hun akelige ervaring na het zien van de film. Damian Ng Yih Leong en zijn vriendin keerden 's nachts na hun bioscoopbezoek terug naar hun hotel in de stad Miri. Zijn vriendin ging nog even haar tanden poetsen en toen ze uit de badkamer terugkeerde, vroeg ze Leong waarom hij een kruis op de spiegel had getekend.

"Ik was verward, ik dacht dat ze me een loer wilde draaien. Maar het kruis op de spiegel was er nog maar pas gezet, ik zag nog water naar beneden druipen. Dit was mijn eerste ervaring met paranormale activiteiten en het was voor ons allebei heel angstaanjagend". Het stel vroeg en kreeg een andere hotelkamer.

Ook bij ons speelt 'The Conjuring 2' momenteel in de bioscoop. Denk dat ik toch maar voor een Disneyprent of een romantische komedie zal opteren.

Door: Hln.be - Bron: news.com.au