1a-heyena.jpg

Foto: Een Zuid-Afrikaanse hyena © Archieffoto br />

In Zuid-Afrika heeft een hyena het gezicht van een 15-jarige jongen vermorzeld. Zijn opa vertelt dat de jongen de hele aanval bij bewustzijn was. "Hij hoorde het geluid van zijn botten kraken als een zakje chips."

De Zuid-Afrikaanse Erco Janse van Rensburg verbleef met zijn familie in het bekende Kruger National Park in Zuid-Afrika. De jongen sliep in zijn eentje in een tent toen hij werd aangevallen door de hyena. Het dier beet de jongen in zijn gezicht en sleurde hem aan zijn pyjama de tent uit.

Pas toen zijn oom in de naburige tent iets over de grond hoorde slepen en ging kijken wat er aan de hand was, werd Erco bevrijd uit de kaken van het beest. De oom zag de hyena boven op Erco zitten en wist het beest te verjagen, vertelt de opa van de Gezichtsreconstructie

De jongen werd met spoed naar een ziekenhuis in Johannesburg gebracht, waar hij al meerdere operaties heeft ondergaan om zijn gezicht te reconstrueren. Volgens zijn opa gaat het naar omstandigheden goed met hem. "Hij lijkt nog aardig opgewekt te zijn, als je bedenkt wat voor afgrijselijke ervaring hij heeft gehad." Erco kan nog niet praten. Hij communiceert door met zijn hoofd te knikken.

Volgens parkwoordvoerder William Mabasa was de hyena waarschijnlijk op zoek naar eten. Het dier wist via een gat in het hek op de kampeerplek terecht te komen. Dat gat is inmiddels gedicht, maar de hyena is nog niet gevonden.

Door: Msn.com - Bron: Rtl4 Nieuws