police_shootings_protest.jpg

Foto: Dallas politieagenten beantwoorden het vuur op de schutters nadat de eerste dodelijke schoten zijn gelost. © ap

In het centrum van Dallas is het vuur geopend tijdens een protest tegen de laatste fatale schietpartijen op twee kleurlingen. Hierbij vielen vier doden, allen agenten van het Dallas politiecorps.

Tot zover zijn er drie aanhoudingen verricht en was er sprake van een vuurgevecht tussen politie en een vierde verdachte. Onder de drie verdachten bevind zich een vrouw.

De verdachte werkt niet mee en heeft de politie meegedeeld dat hij van plan is nog meer wet-vertegenwoordigers onder vuur te zullen nemen.


De schietpartij brak Donderdag avond om 8.45 s' uit terwijl honderden mensen zich verzamelden voor een protest tegen de fatale schietpatijen in Baton Rouge, Louisiana, St. Paul en Minnesota in de afgelopen dagen.

Dallas Politie Chef David Brown deelde mee dat de scherpschutters in hinderlaag-styl de agenten onder vuur namen. Een burger is in de menigte tijdens het vuurgevecht gewond geraakt.

Volgens David Brown was het de bedoeling om zo veel mogelijk slachtoffers onder de agenten te maken.

Een omstander vertelde dat het een hectisch gebeuren was in het centrum van Dallas, met overvliegende helicopters en zwaarbewapende agenten.

Op andere plaatsen waaronder; Manhattan, Minnesota, en Atlanta waren de protesten verder rustig verlopen.

Door: Engedingen.com - Bron: Newyorkpost