1a-terror-fam.jpg

Foto: © Thinkstock.

Ze werden vastgebonden aan bomen en opgesloten in kooien. Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet om dieren maar om twee kinderen. Een broer en zusje werden door hun vader en stiefmoeder op gruwelijke wijze mishandeld en verkracht in Australië. Het duivelskoppel schepte er klaarblijkelijk ook genoegen in om de mishandelingen te filmen, schrijft de krant The Advertiser.

De kinderen, vandaag 9 en 7 jaar oud, kregen er ook geregeld van langs met een zweep en ze moesten hun handjes klaarhouden om hun vingertjes te laten verpletteren tussen een autodeur. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, werden ze ook geregeld verkracht door hun bloedeigen vader. De gruwel had jarenlang plaats in een eigendom op een afgelegen plek.

"De jonge levens van een jongen en een meisje stonden in het teken van mishandeling, geweld en verwaarlozing.

Aanklaagster Amelia Cairney zei dat de rechtbank bewijsmateriaal te zien zal krijgen in de vorm van foto's en filmpjes die de vader en stiefmoeder gemaakt hadden van de mishandelingen waaraan ze de kinderen onderwierpen. "De jonge levens van een jongen en een meisje stonden in het teken van mishandeling, geweld en verwaarlozing. Het aanhoudende misbruik waaronder ook seksueel misbruik resulteerde in een omgeving waarin angst regeerde voor de kinderen", aldus Cairney.

De vader en zijn partner doen de beschuldigingen af als nonsens en pleitten meteen onschuldig. De man beweert ook stellig dat hij zijn kinderen nooit verkracht heeft. Volgens Cairney gebeurde dat alles wel tussen 2011 en 2013 en ze maakte duidelijk dat de vader en kinderen onder de slechte invloed stonden van de nieuwe partner van hun vader. "Het meisje verklaarde dat de stiefmoeder snel boos werd en er dan mee dreigde om 'iets te doen met het meisje of de jongen'. Het was de stiefmoeder die de vader van de kinderen vaak aanzette tot de martelingen. Zij dwong hem dan om de vingers van de kinderen te verpletteren tussen een autodeur."

Ze smeekte hem om haar met rust te laten maar hij nam haar mee en deed een koord rond haar hals.

Nog volgens de aanklaagster vertelde het meisje ook over de nachten die ze opgesloten in een vogelkooi of de garage doorbracht. Ze vertelde ook hoe ze vastgebonden werd en hoe haar vader dan foto's maakte. "Op een dag verplichtte hij haar om naar een boom te stappen. Ze smeekte hem om haar met rust te laten maar hij nam haar mee en deed een koord rond haar hals. Ook haar handjes en voeten werden vastgebonden en hij maakte haar zo vast aan de boom dat ze met haar voeten de grond niet meer kon raken. Een uur later kwam hij opnieuw naar de boom met de vraag of ze haar lesje geleerd had."

De aanklaagster vertelde dat de jongen zei dat hij regelmatig geslagen werd met een houten plank of de broekriem van zijn vader. De littekens op zijn lichaampje spreken boekdelen. "Jullie zullen ook een geluidsopname te horen krijgen waarin de vader zijn zoontje fysiek mishandelt. Het was de vader zelf die de opname maakte waarbij in de achtergrond een vrouwenstem te horen is en dat is de stem van de stiefmoeder." De rechtszaak die geleid wordt door Sophie David met een jury van veertien leden zal nog drie weken duren.

Door: Hln.be - Bron: The Advertiser