eugen_long.jpg

Foto: De dader David Long © nypost.com.

Voor de tweede keer in twee weken tijd is er een aanslag gepleegd op agenten in de V.s. Dit keer in Louisana city waarbij drie agenten om het leven kwamen en drie gewond raakten.

De dader David Long, een zwarte ex marinier en separist opende het vuur om 20.45 op Zondag avond. Inmiddels is bekend dat hij een irak-veteraan was en alleen handelde. Tijdens het vuurgevecht maakte hij geen onderscheid tussen blank en zwart.

Op anderhalve kilometer van het hoofd bureau van de politie Baton Rouge, reageerden politeagenten op een 911-oproep over een gemaskerde man geheel in het zwart, met een aanvals geweer. Vermoedelijk zijn de agenten in een hinderlaag gelokt.

batonrouge_shooting.jpg

Foto: Agenten bewaken het ziekenhuis waar gewonde agenten naar toe zijn gebracht. © nypost.com

David Long Long verliet de mariniers in 2010 als sergeant met eervol ontslag. Hij was lid van twee organisaties die haat predikten: the new Freedom group en the Sovereign citizins.

Twee mensen zijn aangehouden voor verhoor is meegedeeld door een advocaat.

David Long deed zijn daad op zijn 29e verjaardag. Onder de drie dode agenten bevond zich een zwarte agent. Alle drie de agenten waren getrouwd en hadden een familie.

Federale overheid, met inbegrip van de FBI en ATF, helpen bij het onderzoek.

Commissaris van Politie New York Bill Bratton zei agenten in de stad om alert en voorzichtig te zijn en in coppels te werken.

Door: Rene Velleman - Engedingen.com - Bron: nypost.com