clown1.jpg

Foto: Ter illustratie credits: © Desertrose

Greenville's normaal vredige stadje in de staat South Carolina lijkt even gevangen in de Stephen King Film 'It'. De ijzingwekkende horrorfilm waarbij een kwaadaardige clown het op de kinderen van het stadje Derrie heeft gemund.

Alleen gaat het nu niet over een film, maar over een levensechte situatie die zich afspeeld in het stadje Greensville.

Het is allemaal begonnen op 19 Augustus toen een moeder van een zoon verklaarde dat zij meerder clowns had gezien, gewapend met zaklampen met een groene lichtstraal. Toen de clowns haar zagen waren ze de bossen in gerend.

De vrouw was op die plek om het verhaal van haar zoon te controleren die even daarvoor beweerde op die zelde plek clowns te hebben gespot, die fluisterden en vreemde geluiden naar hem maakten.

De dag daar op hoorde de jongen s'ávonds laat gebons op de voordeur wat gepaard ging met het geluid van rammelende ijzeren kettingen.

Na deze opmerkelijke ontmoetingen zijn er meerdere kinderen in Greenville naar voren gekomen die de clowns gezien en gehoord hebben. Volgens hen hadden de clowns zelfs geprobeerd hen mee de bossen in te lokken met geld.

Doordat de meldingen binnen bleven stromen stond de gemeenschap al snel op full-alert en werd er zelfs door een appartementenblok een avondklok ingesteld voor de kinderen daar, met een bijhorende waarschuwingsbrief:

Avondklok.jpg

De plaatselijke greenville sheriff heeft na de kinderen te hebben ondervraagd aanwijzingen meegekregen dat de clowns stelselmatig verdwenen in de richting van een huis aan het eind van een landweg in het bos, nabij het geteisterde stadje.

Na een onderzoek van de sherrif was er inderdaad een huis op die plek in het bos. Maar er waren noch sporen van clowns noch die van andere verdachte omstandigheden.

Rest ons slechts twee vragen: When will they be back in Greenville?  En ...hoe wordt dit vervolgd?

Lees ook: The Clowns from Greensville: We are back again!

Door: Rene Velleman - Bron: Huffingtonpost - Fotocredit: Desertrose