pseudo_dokter.jpg

Foto: Ter illustratie © DarkoStojanovic

De rechtbank in Breda heeft op 5 September een 46-jarige Tilburger die wordt verdacht van 11 verkrachtingen en één aanranding op voorlopige vrije voeten gesteld.

De man gaf zich uit als universitair onderzoeksarts en kon op die manier het vertrouwen van de vrouwen winnen. Vervolgens maakte hij afspraken met hen voor o.a baarmoederonderzoeken, bekkenbodemonderzoeken, borstonderzoeken en uitstrijkjes.

De vrouwen werden ondermeer door de man aangesproken in een fitnescentrum waar hij hen vervolgens een kant en klaar verhaal op de mouw spelde dat hij zowel arts als masseur was. Hij haalde de vrouwen over om tegen betaling mee te doen aan zijn medische onderzoeken. 

Volgens een van de uitgekozen vrouwen wist de namaak-arts precies welke vrouwen hij uitpikte voor zijn onderzoeken. Hij betaalde hen een bedrag van 200€ voor zijn opmerkelijke activiteiten. 

Tijdens deze onderzoeken voerde hij diverse handelingen op de vrouwen uit met behulp van onder andere eendebekken en wattestaafjes. hij deed deze bij hem thuis.

Doordat een van de slachtoffers voelde dat er iets niet in in de haak was en aangifte deed in November 2015 kwam de zaak aan het rollen en deden vervolgens meerdere slachtoffers aangifte.

De pseudoarts zit sinds Maart 2016 in voorarrest. De rechtbank in Breda vind dat de man lang genoeg in voorarrest heeft gezeten en stelt hem daarom dan ook op 22 September op voorlopige vrije voeten.

Een van de voorwaarden is echter dat de man een contactverbod met zijn slachtoffers krijgt en dat hij een enkelband zal moeten dragen tot aan zijn proces op 1 december.

Door: Rene Velleman - Bron: ANP - Foto-credit: DarkoStojanovic