Nikitah_beadman.jpg

Nikitah Beadman dacht dat de man die ze als tiener ontmoette haar perfecte match was. Maar Robert Galleghan bleek de verpersoonlijking van haar grootste nachtmerrie toen hij haar in 2012 opsloot in een container, verkrachtte en langzaam deed stikken. De jonge vrouw kreeg deze week voor het eerst de politiebeelden van haar bevrijding te zien.

Robert_Nikitah.jpg

Ze waren nog maar drie maanden samen toen Robert, die twaalf jaar ouder was, agressief gedrag vertoonde. Het bleek geen unicum maar een constante. Na een zoveelste ruzie verbrak de toen 17-jarige Nikitah uit Tallai in het Australische Queensland de relatie. Toch werd ze door Robert nog uitgenodigd op een feestje bij hem thuis. Om de vrede te bewaren, ging ze langs. En de man zag zijn kans schoon om wraak te nemen.

Hij gedroeg zich meteen extreem gewelddadig en sloeg tilt. Robert duwde haar tegen de muur en gaf haar een klap op haar hoofd. Het meisje dacht dat ze dood ging gaan. "Ik wist wat er ging gebeuren", legde Nikitah uit aan het Australische tv-programma 'A Current Affair'. "Hij had altijd gezworen dat hij me ging begraven in de tuin."

Vrienden probeerden nog tussenbeide te komen maar hij joeg hen weg met een mes. Daarna droeg Robert haar naar de tuin waar een oude container stond. Hij bond haar vast met ijzerdraad die zo hard rond haar nek was gespannen dat ze amper nog kon ademen. Hij gebruikte haar ondergoed om Nikitah te muilkorven. De man schopte haar enkele keren hard in de maag. Daarna werd ze verkracht door haar aanvaller. "Niet op een seksuele manier maar eerder om me te folteren zodat ik later geen kinderen zou kunnen krijgen", verklaarde het meisje.

Nikitah_beadman.jpg

Foto: Nikitah Beadman ©

Toen agenten het domein betraden, zei Robert dat hij was aangevallen en met hen mee wilde gaan naar het politiekantoor om een verklaring af te leggen. Eén van de alerte agenten hoorde echter een zachte kreet die amper te horen was. Dat is wanneer de politie-opname start en ze Nikitah kunnen bevrijden.

De jonge vrouw zag afgelopen dinsdag voor de eerste maal de beelden. Het was voor haar "bevreemdend" om ernaar te kijken

Robert werd vorige maand tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld. "Deze nachtmerrie is eindelijk voorbij. Gerechtigheid is geschied. Dank aan alle mensen die me al die jaren hebben gesteund", schreef Nikitah op Facebook.

Door: Hln.be - Bron: 9 News, The Sun