Jacqueline_Vandagriff.jpg

Foto: de 24-jarige studente Jacqueline Vandagriff

Het lichaam van de 24-jarige studente Jacqueline Vandagriff werd vorige week woensdag aangetroffen in een park in Grapevine in de Amerikaanse staat Texas. Ze was in stukken gesneden. De speurders wisten niet wat ze zagen toen een dag later een tweet op de Twitteraccount van de studente verscheen.

Charles-Dean "Ik had nooit gedacht dat ik me zo kon voelen", luidde het onheilspellende bericht. Al snel kreeg de politie Charles Dean Bryant in het vizier, een man met wie de studente vlak voor haar dood gezien was. In de nacht van 13 september werd Jacqueline Vandagriff, studente voedingskunde, voor het laatst gezien.

Ze verliet een bar samen met de 30-jarige fitnessinstructeur Charles Dean Bryant. De volgende dag werd ze dood aangetroffen in een park. Haar lichaam was in stukken gesneden en in het plastic van een speelgoedbadje gewikkeld. En plots verscheen een vreemde tweet op haar account.

"Ik had nooit gedacht dat ik me zo kon voelen", zo luidde de tweet die uren na haar dood werd verstuurd. Meteen kwamen de speurders Charles Dean Bryant op het spoor.

Koppelen

De ochtend nadat Jacqueline voor het laatst was gezien, werd haar telefoon gevonden vlakbij het huis van Bryant. Haar handtas werd aangetroffen in een vuilnisbak.

Op beelden van veiligheidscamera's is te zien hoe Bryant om 4u41 een supermarkt binnenwandelt en er een schop koopt. De speurders zouden ook ontdekt hebben dat er een put is gegraven in het huis van Bryant.

Vreemde berichten

De politie onderzocht het Twitter- en Facebookverkeer van Bryant in de dagen voor en na de moord en botste op enkele vreemde berichten. Net voor Bryant Jacqueline op café ontmoette, zette hij dit bericht op Facebook: "Ik zal je trucs leren die je versteld zullen doen staan". En op 15 september, de dag nadat Jacquelines lichaam was gevonden, postte hij dit: "Volle maan, eens kijken in welke nesten ik me kan werken."

Door: Arno Van Hauwermeiren - Bron: Daily Mirror; heavy.com; CBSNews