zombies.jpg

Twee als zombies verklede acteurs hebben onbedoeld de nodige paniek veroorzaakt op een snelweg bij de Britse stad Manchester. Ettelijke automobilisten sloegen groot alarm nadat ze een met bloed besmeurde man en vrouw in een auto voorbij hadden zien rijden. Vervolgens ging de politie met gillende sirenes op pad om de mogelijke misdrijf- of ongelukslachtoffers aan te houden.

Eenmaal op de vluchtstrook vertelde het duo dat er feitelijk niks aan de hand was. "Het waren een uiterst vriendelijke acteur en actrice die op weg waren naar een optreden waar ze als zombies moesten verschijnen. Ze hadden zich thuis alvast geschminkt", aldus een zegsman van de politie. Niet alleen hij maar ook het met nepbloed bedekte stel konden wel om het incident lachen. Een al opgeroepen ambulance werd op het allerlaatste moment afgebeld.

Nadat de ware identiteit van het duo was achterhaald, heeft de politie direct een een geruststellend bericht op Twitter gezet. De politie: "Om de ongerustheid en angst bij de tipgevers weg te nemen". Verder werden er geen woorden meer aan vuil gemaakt. Het stel kreeg ondanks alle ophef geen bekeuring, omdat het niet verboden is om verkleed achter het stuur te gaan zitten.

Door: Hln.be -