mass_murderer.jpg

Foto: Yang Qingpei na zijn arrestatie. Volgens politiewoordvoerders vermoordde hij zijn ouders en 17 andere mensen in het afgelegen dorp van Yema in het zuidwesten van China. 163.com ©

In China is geschokt gereageerd op een slachtpartij op 19 mensen. Verdachte is de 27-jarige Yang Qingpei. Hij zou terug naar het dorp van zijn ouders zijn gekeerd om geld aan zijn ouders te vragen om een gokschuld te betalen. Toen de smeekbede mislukte ontstak hij in razernij en vermoorde hen met een scherp voorwerp.

mass_murderer2.jpg

Foto: Yang Qingpei in een politie verhoorkamer. 163.com ©

Verdoezelen

Om zijn moorden te verdoezelen is hij vervolgens op pad gegaan om zijn buren te vermoorden. Onder de slachtoffers zaten 11 mannen en 8 vrouwen waarvan 4 jonger dan 18 jaar. Het jongste slachtoffer was 3 jaar oud.

mass_murderer3.jpg

Foto: De politie in Kunming, de provinciale hoofdstad, waar de dader gearresteerd werd nadat hij vluchtte na de moordpartijen. AFPSource: AFP ©

Yema

De massamoord nam plaats in het dorpje Yema in China's bergachtige provincie Yunnan. Hoe de moorden precies gepleegd zijn is nog niet vrijgegeven.

Na een moeizaam onderzoek van 33 uur werd Yang Qingpei op meer dan 180 kilometer afstand van het dorp in de provinciehoofdstad Kunming gearresteerd.

Bekentenis

Een politie woordvoerder heeft meegedeeld dat de man een volledige bekentenis heeft afgelegd.

In China is geschokt gereageerd op de moorden, waar massamoorden zeldzaam zijn.

Door: Rene Velleman - Bron: News.com.au