clown-665px.jpg

Foto: Ter illustratie © Isabella Quintana

Na de gebeurtenissen in South Carolina waar de eerste clowns in het stadje Greensville opdoken rond 20 augustus, lijkt er nu een ware clownsepidemie te zijn losgebroken.

Verleden week was er nog een heuse klopjacht in de staat Pennsylvania. Hier gingen honderden studenten de straat op om jacht te maken op een clown. De menigte was gewapend met fakkels en hooivorken. De V.S lijkt niet alleen voor zeer opmerkelijke verkiezingen te staan, maar ook voor een heuse clowns-hysterie.

Bedreigingen via sociale media van clowns aan scholen heeft voor onrust onder de ouders en docenten gezorgd. Sommige dreigen zelfs hun deuren te sluiten uit veiligheid voor hun leerlingen.

In Massachusets was het zover. Een school werd gesloten nadat er bedreigingen waren binnen gekomen op Instagram van een clown.

Zo zijn er honderden meldingen binnengekomen, zowel in de V.s alswel als in Canada, waar de plaag nu ook huishoud.

En de epidemie schijnt te zijn getransformeerd in een pandomie want nu heeft Australie ook een clownsplaag op zijn continent.

Diverse meldingen over creepy clowns met machetes en knuppels zijn er al binnen gekomen. Een vrouw werd zelfs in haar auto aangevallen. Een andere vrouw werd weer met een mes achter na gezeten en moest vluchten voor haar leven.

Hun buren in Nieuw-Zeeland hoeven zich niet te vervelen want ook daar komen de zelfde soort meldingen binnen. Ook hier werd een vrouw aangevallen door meerdere clowns.

Lees ook:
Politie Rotterdam vat 'killerclown' bij de kraag
The clowns from Greensville: We are back again!
The clowns from Greensville

Door: Rene Velleman - Bron: Washingtonpost.com - News.com.au