kanibaal.jpg

Foto: De 19-jarige Austin Harrouff © Twitter

Florida is momenteel in de ban van wat agenten 'de meest gruwelijke moord in hun carrière' noemen. De 19-jarige Austin Harrouff vermoordde in augustus twee mensen, en hoe meer details bekend raken, hoe vreemder de misdaad wordt.

Austin leek op het eerste zicht de typische Amerikaanse hogeschoolstudent. Hij had een plekje in het footballteam, zag er goed uit en zat in een studentenvereniging. Maar op een avond in augustus liep het fout. Tijdens een restaurantbezoekje met zijn vader, zus en vriend kreeg hij ruzie met het gezelschap. Hij liep kwaad weg.

45 minuten later bracht hij het koppel John Stevens (59) en Michelle Mishcon (53) om in hun eigen garage, waar ze vaak tv keken en voorbijgangers observeerden. Hij deed dat met een mes en alle wapens die hij maar kon vinden. Een schril contrast met de gespierde student die niet zo lang daarvoor zijn lichaam showde op YouTube en vertelde 'dat hij trouw ging zijn aan zichzelf'.

Kanibaal

Een gruwelijke misdaad, maar daar bleef het niet bij. De politie trof Austin immers aan net na de moorden. Volgens de agenten had hij enkel nog zijn ondergoed aan en stond hij over het lichaam van Stevens gebogen. Hij maakte 'dierengeluiden' en weigerde de man los te laten, ook al waren er wapens op hem gericht en werd er een taser tegen hem gebruikt.

Uiteindelijk konden de agenten hem loswrikken met behulp van een politiehond, waarna de student wegens zijn bizar gedrag naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij smeekte om hem neer te schieten 'omdat hij dat verdiende' en zei dat hij geholpen moest worden 'omdat hij iets slechts had gegeten'. Toen hem gevraagd werd wat hij dan precies verorberd had, antwoordde hij 'mensen', waarna hij een stuk vlees uitspuwde.

Austin bracht uiteindelijk twee maanden door in het ziekenhuis wegens orgaanfalen. Hij had immers ook enkele chemische stoffen gedronken die hij in de garage had gevonden. De FBI gaat nu na of hij onder invloed was van drugs. Hij wordt sowieso aangeklaagd voor moord in de tweede graad, maar de kans bestaat dat er nog eerste graad van gemaakt wordt (met voorbedachte rade). Dan riskeert Austin de doodstraf.

Lees ook:

Kannibalisme: De buurman op het menu
Kannibaal vertelt hoe hij zijn vriend verorberde
Kannibaal-oma klapt uit de school over laatste moord
'Man begiet vriendin met saus en probeert haar te bakken'

Door: : Tine Kintaert - Bronmateriaal: Metro.co.uk