birthday.jpg

Foto:Ter illustratie © Pixabay

Sociale media - Op de rechtbank van Kortrijk staan vier twintigers terecht voor het opsluiten en mishandelen van een 16-jarig meisje. De feiten vonden in Roeselare plaats. De tiener werd vastgebonden, de haren afgeschoren en er werd urine over haar gegoten. Nadien werd ook haar Facebookaccount gehackt.

Het slachtoffer wilde haar 16de verjaardag met haar beste vriendin vieren en trok naar haar appartement in Roeselare. Ze dacht er een verjaardagscadeau te krijgen, maar dat draaide verkeerd uit. Het meisje werd vastgebonden en mishandeld.

"Het is werkelijk een scenario voor een wrede film", zei de advocate van het slachtoffer. "Ze werd er van 12.30 uur tot 6 uur de ochtend daarna opgesloten. Ze schoren haar wenkbrauw en hoofdhaar af, sloegen haar en gooiden urine over haar heen. Ze moest ook onder een ijskoude douche gaan staan."

Pas na 18 uur opgesloten te zijn, mocht het slachtoffer naar huis.

Een maand later werd ook het Facebookprofiel van het meisje gehackt, waarna diverse foto's en posts verspreid werden door de vermeende vriendin.

De moeder van het meisje trok naar de politie, maar het duurde lang vooraleer een van de verdachten uit de biecht begon te klappen. De vier moeten zich nu voor de rechter in Kortrijk verantwoorden voor onder meer gevangenhouding en mensonterende behandeling. De zogezegde vriendin betwist de feiten niet.

De strafrechter zal een deskundige aanstellen om na te gaan welke schade het slachtoffer precies geleden heeft. Pas daarna zal de openbare aanklager zijn vordering uiteenzetten. De zaak werd uitgesteld tot 7 december.

Door: Christophe Maertens - Bron: Eigen berichtgeving