jacob_remaly_big.jpg

Foto: Jacob Remaley (midden) met links zijn vader David, rechts moeder Dana en voor hem zijn jongere broertje Caleb. © Facebook.

Een veertienjarige jongen wordt ervan beschuldigd zijn moeder en broer in hun slaap vermoord te hebben. De jongen, Jacob Remaley, schoot ze in hun slaap dood en zei dat hij zijn vader ook zou hebben vermoord als die nog thuis was geweest - maar de man was al naar zijn werk vertrokken. De jongen wordt door geschokte familie en vrienden als een "modelkind" beschreven.

de 14jarige Jacob_remalyDe feiten speelden zich deze week af in Pittsburgh in het zuidwesten van de staat Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Even voor zeven uur woensdagochtend belde de jongen zelf de politie die hij vertelde dat zijn moeder en jongere broertje dood waren. Hij loog dat zijn vader, die in het leger heeft gediend, zijn geweer in het bed van zijn zoon had gelegd.

Achteraf bekende de jongen dat hij zelf het geweer van de koelkast had afgehaald en had geladen, waarna hij zijn moeder Dana (46) en zijn broer Caleb (8) in hun slaap door het hoofd schoot. Zijn vader David was toen al naar zijn werk vertrokken.

Ambulance

Nadat de jongen zelf de hulpdiensten gebeld had, kwam de ambulance als eerste aan. De broeders gaven de tiener een deken en begonnen hem te ondervragen, tot hij plots terug naar binnen liep en het geweer mee naar buiten bracht. Aangezien het ambulancepersoneel niet getraind was in het omgaan met gewapende mensen, trokken ze zich terug tot de politie arriveerde.

"Hij was zo'n aardig kind. Als je een vriend voor je eigen kind zou kunnen kiezen, zou het zeker Jacob zijn".

Buurman

Intussen had een buurman in de gaten dat Jacob buiten liep met een geweer. Hij wist de jongen te benaderen en door op hem in te praten, lukte het hem om Jacob het geweer te laten neerleggen en naar de agenten te laten wandelen, waar de politie hem achteraf heel dankbaar voor was. "Die buur heeft erg goed gehandeld en er waarschijnlijk voor gezorgd dat de situatie niet verder escaleerde. Het laatste wat wij zelf willen is een veertienjarige met een wapen benaderen", zei Limani van de politie op een persconferentie.

Motief

Het enige 'motief' dat de veertienjarige jongen gehad zou kunnen hebben is dat de relatie met zijn ouders de laatste tijd wat slechter was. De relatie met zijn jongere broertje leek echter wel goed te zijn, zeker gezien het relatief grote leeftijdsverschil van zes jaar. Familie en vrienden beschrijven Jacob als een beleefd, serieus kind dat graag sportte en betrokken was bij de kerk. "Hij was zo'n aardig kind. Als je een vriend voor je eigen kind zou kunnen kiezen, zou het zeker Jacob zijn", zegt Anita Stoner, moeder van een jongetje dat met Jacob bevriend was. "Ik zal zijn moeder heel erg missen. Ik weet niet wat ik zonder haar ga doen. Ze was gul en wilde altijd overal bij helpen. Ze was er altijd voor me."

Jacob Remaly wordt op dit moment onderzocht in het ziekenhuis. De politie hoopt snel de resultaten van verschillende onderzoeken naar zijn geestelijke gesteldheid te krijgen. De jongen zal waarschijnlijk berecht worden als volwassene voor doodslag en moord met voorbedachten rade.

Door: Hln.be - Bron: News.com.au