Maria_Landenburger.jpg

Foto: Maria Ladenburger en haar moordenaar Hussein K. © Facebook.

De vluchteling die geneeskundestudente Maria Ladenburger naar alle waarschijnlijkheid brutaal verkrachtte en vermoordde, is de 17-jarige Afghaan Hussein K. Naarmate het onderzoek vordert, raken er meer details over hem bekend. De Duitse krant Bild doorzocht zijn accounts op social media en gaf enkele foto's van de vermoedelijke dader vrij.

Op 16 oktober trof een wandelaar het lijk van de 19-jarige Maria aan in de Dreisam-rivier in Freiburg. Na een fuif was het meisje 's nachts van haar fiets getrokken, aangerand en omgebracht. Zes weken lang zette de politie alle middelen in om de moordenaar te vinden.

Een lange haarlok van 18,5 cetimeter die gevonden werd op de plaats van het delict, DNA aangetroffen op het lichaam van het slachtoffer en beelden van bewakingscamera's, zorgden voor de doorbraak. Hussein K. werd aangehouden.

De verdachte kwam eind vorig jaar als niet-begeleide minderjarige vluchteling naar Duitsland. Tot zijn arrestatie leefde hij bij een gastgezin in Freiburg. De jongeman legde nog geen bekentenissen af.

Hussein_K.jpg

Foto: Hussein K. © Facebook.

De Duitse krant Bild heeft ondertussen de vermeende dader een gezicht gegeven. Op zijn profielfoto op social media poseert Hussein K. als een regelrechte 'gangsta rapper' die cool in de camera kijkt.

Opmerkelijk is zijn donkere korte coupe. Een dag na de moord veranderde hij zijn profielfoto. Hij liet zijn opvallende geblondeerde haren wellicht kortwieken om buiten elke verdenking te staan. Ook na de geweldpleging postte hij nog nieuwe profielfoto's met zijn haren strak naar achtergekamd, een dikke ketting en met een joggingbroek en sneakers. Zijn laatste nieuwe foto verscheen zeven dagen voor zijn arrestatie.

chase.jpg

Foto: De tekening is afkomstig van de Japanse rockband L'Arc en Ciel'.

Op zijn Facebookaccount zijn voornamelijk selfies terug te vinden en tekeningen van wilde dieren. Zo is er een merkwaardig beeld van een figuur die half wolf en half mens is en zich over een jonge vrouw buigt. De tekening is afkomstig van de Japanse rockband L'Arc en Ciel' die het als cover gebruikte voor het album 'Chase'.

Op Instagram toont zijn profielfoto nog zijn vorige kapsel met langere geblondeerde haren.

De 17-jarige Afghaan zit nu in de cel. En zwijgt.

Door: : Karen Van Eyken - Bronmateriaal: Bild