ups.jpg

Foto: Een bus van UPS. © afp.

Een chauffeur van bezorgservice UPS heeft in Amerika de heldenstatus verdiend door een gekidnapte vrouw te bevrijden. De man rook onraad toen hij op een pakketje de tekst ‘bel 911’ zag staan. Dat meldt CNN.

„Hij heeft ons fantastisch geholpen”, bevestigt agent T.J. Wild van Franklin County Sheriff’s Department.

Hulpkreet op pakketjeE

James Tyler JordanDe tekst was op het pakketje geschreven door een vrouw die in haar eigen woning vast werd gehouden en seksueel werd misbruikt. Toen de chauffeur van UPS het pakketje dinsdag ophaalde bij de woning in Robertsville, zag hij de boodschap. Hij besloot de politie te bellen. Vervolgens werd een SWAT-team naar de woning gestuurd en werd de 33-jarige James Tyler Jordan gearresteerd.

Volgens de vrouw weigerde Jordan haar het huis te verlaten. Hij zou haar hebben geslagen, haar hebben gedwongen zich uit te kleden en haar seksueel hebben misbruikt. Verder zou hij een wapen tegen haar hoofd hebben gedrukt en hebben gedreigd eerst haar en daarna zichzelf te vermoorden. Toen de chauffeur van UPS aanbelde, zag ze haar kans schoon en schreef ze de noodoproep op het pakketje.

In de woning was ook een 3-jarig kind. Het kind zat opgesloten in een slaapkamer en zou 15 uur lang geen eten en drinken hebben gehad.

Bezorger geprezen om actie

UPS heeft zijn adequaat handelende werknemer inmiddels geprezen voor zijn actie: „We zijn dankbaar dat deze chauffeur, al ruim tien jaar bij ons in dienst, het protocol heeft gevolgd toen hij een klant in nood zag en de autoriteiten heeft gewaarschuwd nadat hij haar boodschap om 911 te bellen had gezien”, zo liet het bedrijf in een verklaring weten. „Onze chauffeurs zijn heel bekend met hun routes en zijn opgeleid om goed op de omgeving te letten en te reageren wanneer om hulp wordt gevraagd.”

Door: : Jurgen van der Hoeven - metronieuws.nl -