max_spiers.jpg

Foto: Max Spiers (39) ┬ę RV.

De Brit Max Spiers (39), een bekend aanhanger van complottheorie├źn, stierf afgelopen zomer in Polen. Volgens zijn moeder was hij bezig om "duistere zaken" te onthullen. Uit nieuw onderzoek van de Britse politie blijkt nu dat hij twee liter zwarte vloeistof zou hebben overgegeven voor hij het bewustzijn verloor. Hij was in Warschau om op een conferentie te spreken.

Max Spiers overleed op 16 juli. Enkele dagen daarvoor had hij het verontrustend berichtje naar zijn moeder Vanessa Bates gestuurd: "Je zoon is in gevaar. Als er iets gebeurt, onderzoek het dan." De ufo-expert woonde al enkele jaren in de Verenigde Staten, maar hij was teruggekeerd naar zijn geboortestad Canterburry om bij zijn moeder te logeren. Van daaruit trok hij naar Polen waar hij bij een vriendin logeerde. Zij vond zijn lichaam en belde de dokter.

Eerst geld, dan onderzoek

De Poolse autoriteiten waren zeker van een natuurlijke dood, daarom vroeg de politie niet om een autopsie. De instanties wilden het onderzoek naar zijn overlijden staken, tenzij zijn moeder 1000 pond ophoestte. Vanessa wist het geld te verzamelen en afgelopen maandag werd zijn lichaam naar het Verenigd Koninkrijk gerepatrieerd. In Kent voerden onderzoekers alsnog een autopsie uit, maar de resultaten onthulden niets over de manier waarop Max aan zijn einde kwam, dat meldt de Britse krant The Mirror vandaag.

Koorts en braken

In een verklaring schreef politie-inspecteur Caroline O'Donnell: "Toen ze terugkwamen, voelde de Brit zich onwel, hij had hoge koorts en was hij erg zwak. De volgende dag gaf de ufo-expert twee liter zwarte vloeistof over. Zijn vriendin belde een dokter. Die probeerde Spiers nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat." De forensische arts Alan Blundson verklaarde dat hij nog steeds op een rapport van de Poolse autoriteiten wacht. Hij hoopt ook dat hij nog de laptop en de gsm van Spiers kan onderzoeken.

Vanessa Bates had eerder al gezegd dat ze vreesde dat haar zoon iets ontdekt had wat maakte dat iemand hem dood wilde.

Door: Ellen Provoost - Bron: Mirror.co, The Sun, News.com.au