Het is al bijna 30 jaar geleden dat we kennis maakten met Chucky, de pop die al miljoenen mensen slapeloze nachten heeft bezorgd. Dit jaar herneemt Chucky zijn werk als horrorpop in 'Cult of Chucky', de zevende aflevering in de 'Child's Play'-reeks.

In 1988 werd 'Child's Play' ondanks een beperkt budget een regelrecht kassucces. In de jaren '90 groeide Chucky uit tot een cultfiguur en volgden nog vijf vervolgfilms. De hele reeks haalde al bijna 200 miljoen dollar binnen. De laatste film 'Curse of Chucky' dateert intussen al van 2013, dus vonden de makers het tijd voor een nieuwe film.

chucky-copple.jpg

Foto:Chucky en Tiffany © movieorder.com

'Cult of Chucky' speelt zich volgens Entertainment Weekly vier jaar na de vorige film af. Chucky's geestelijke vader Don Mancini nam opnieuw het scenario voor zijn rekening en zal ook plaatsnemen in de regisseursstoel. De stem van Chucky wordt opnieuw ingesproken door Brad Dourif en zijn dochter Fiona Dourif neemt ook weer haar rol van Nica Pierce op.

chucky.gif

Afbeelding: Chucky © pinterest

Ideale film voor Halloweennacht

Maandag gaan de opnames van 'Cult of Chucky' van start en rond Halloween komt de film uit. 'Cult of Chucky' wordt onmiddellijk op Blu-ray, DVD en via digitale download verspreid en zal dus niet in de bioscoopzalen verschijnen. De ideale film voor Halloweennacht wat ons betreft!

Door: Arno Van Hauwermeiren - Bron: Entertainment Weekly