Langzamerhand worden steeds meer gruwelijke details bekend over het bizarre steekincident in de Verenigde Staten, waarbij twee 12-jarige meisjes een klasgenootje 19 keer met een mes staken.

Uit het verhoor blijkt dat de twee jonge daders verward waren en een interne tweestrijd met zichzelf voerden. Zo ging het mes eerst over en weer. De meisjes twijfelden. "Mijn slechte ik wilde dat ze doodging, mijn goede ik wilde dat ze bleef leven", zei een van hen. De meisjes zouden met de daad het gamepersonage 'Slenderman' hebben willen eren.

De twee 12-jarige vriendinnetjes staken een even oud klasgenootje 19 keer met een keukenmes. Het zwaargewonde slachtoffertje werd daarna door het tweetal aan haar lot overgelaten in een bosrijk gebied in hun woonplaats Waukesha, nabij Milwaukee. Vlak daarna werden de jonge daders gearresteerd.


slenderman4.jpg


Slenderman

Tijdens het verhoor gaven de twee aan hun vriendinnetje te willen doden omdat 'Slenderman' hen daartoe verzocht. Slendermen (ook wel Slender Man of Slender genoemd) is een fictief personage dat in enkele computergames en films voorkomt. Het personage, verzonnen door Victor Surge, stalkt, ontvoert en traumatiseert hierin mensen, met name kinderen. Over dit horrorfiguur lazen de meisjes op het internet verhalen, onder meer op de website creepypasta.wikia.com.

Het is nog niet duidelijk of de twee de website thuis of via een computer op school bezochten. Op school wordt momenteel bekeken of er websites zijn die geblokkeerd zouden moeten worden na het dramatische incident.

Een beheerder van de betreffende website plaatste vandaag nog een bericht waarin staat dat alle verhalen op de site fictie zijn en "niet bedoeld om doden, verafgoding, offeren of andere rituelen aan te moedigen". Het slachtoffer werd een spoedig herstel gewenst.

"Mentaal ziek"

"We hebben hier te maken met een jong meisje dat hiervoor nog helemaal geen strafblad had. Als de eerste tekenen kloppen, dan lijdt zij aan een zeer ernstige mentale ziekte", aldus Anthony Cotton, advocaat van een van de daders, vandaag. Volgens de advocaat zou het meisje daarvoor moeten worden opgenomen. Hij zegt ook dat de ouders van het meisje voor zichzelf proberen na te gaan of er voorafgaand aan de steekpartij tekenen waren die zij over het hoofd hebben gezien.

Duidelijk werd dat de daders de steekpartij al in februari hadden gepland. Ze hadden meerdere moordscenario's bedacht. Op vrijdagavond hielden de drie klasgenootjes een slaapfeestje bij één van de meisjes thuis. In eerste instantie wilden de twee daders ducttape over de mond van hun klasgenootje plakken terwijl ze sliep en haar dan in haar nek steken. Ze zouden het slachtoffer vervolgens bedekken met dekens, zodat het leek of ze sliep, en dan weglopen naar het 'huis van Slenderman'.


Slenderman3.jpg


Daders aarzelden voor de daad

De meiden voorzagen echter een bloedige chaos en besloten toen dat ze haar beter in een toiletgebouw van een nabijgelegen park konden vermoorden. Die ruimte zou makkelijker schoon te maken zijn. De twee namen hun klasgenootje mee naar het park en het toiletgebouw. Daar gaf het ene meisje het andere meisje het mes om het slachtoffer te steken, maar zij kon zichzelf er niet toe zetten.

De drie gingen daarna het bos op het park in. Een van de daders duwde het slachtoffer omver en ging op haar zitten. Het mes ging daarna over en weer, beide meisjes aarzelden. Uiteindelijk liet een van hen het slachtoffer nogmaals struikelen en begon op haar in te steken. Zo luidt het in de aanklacht. Het meisje werd 19 keer gestoken.

"Mijn slechte ik wilde dat ze doodging"

Een van de daders zei tijdens het verhoor te begrijpen dat ze op dat moment bezig was een leven te beëindigen, dat speet haar. "Mijn slechte ik wilde dat ze doodging, mijn goede ik wilde dat ze bleef leven."

De andere dader vertelde agenten dat zij allebei hebben ingestoken op het slachtoffer. Op een gegeven moment zou een van hen gezegd hebben dat "ze spijt had en dat het verkeerd was wat ze deden".

Opgepakt en aangeklaagd

Het zwaargewonde meisje werd achtergelaten in het bos, maar wist op eigen kracht uit de bosjes te kruipen en werd zaterdag langs de weg gevonden door een fietser. Nadat de politie was gearriveerd gaf zij hen de naam van een van de daders.


slenderman1.jpg


Niet lang daarna werden de daders opgepakt. Zij zijn aangeklaagd voor moord en worden berecht als volwassenen. Hen hangt een celstraf tot 65 jaar boven het hoofd. Hun borgsom werd gesteld op 500.000 dollar per persoon. Ze verschijnen op 11 juni voor de rechter.

Jeugdrechter

Hun advocaten proberen nog de zaak te laten afhandelen door de jeugdrechter. "Als hun verhaal klopt", zegt advocaat Cotton, "dan waren ze 11 jaar toen zij de plannen beraamden. Ik ken niet veel mensen die vinden dat zulke jonge kinderen berecht moeten worden als volwassenen." Zijn verzoek zijn cliënte te laten opnemen in en psychiatrisch centrum werd gisteren afgewezen. Binnenkort zal hij eenzelfde verzoek opnieuw doen.

Door: Hln.be - Bron: AP