snapchat_case.jpg

Foto: Libby postte deze twee foto's van de oude spoorwegbrug op 13 februari. Op een foto staat Abby. © Facebook.

Paranoia en angst regeren in het landelijke plaatsje Delphi in de Amerikaanse staat Indiana nadat de lichamen van twee vriendinnetjes langs een verlaten spoorweg werden teruggevonden. Hun moordenaar loopt nog vrij rond.

Abigail 'Abby' Williams (13) en Liberty 'Libby' German (14) werden op 13 februari als vermist opgegeven nadat ze waren afgezet nabij een oude spoorwegbrug in Delphi om te gaan wandelen. Ze keerden nooit terug.

De volgende dag vond men hun lichamen nabij een kreek, zo'n 800 meter verwijderd van de historische spoorwegbrug. Voor haar dood had Libby nog twee mysterieuze beelden op Snapchat gepost. Vandaar dat vaak naar de zaak verwezen wordt als de 'Snapchat-moorden'.

Op één beeld staat Abby. De 14-jarige Libby zou ook hun moordenaar op beeld hebben vastgelegd terwijl hij in de achtergrond liep met een hoodie. De politie is ervan overtuigd dat het meisje begon te filmen nadat ze ongerust werd toen een man hen begon te volgen. "Libby is een heldin", klonk het op een persconferentie van de politie. "Ze voelde dat er iets niet klopte en maakte beelden."

Op social media is de speculatie volop losgebarsten en suggereert men dat de moordenaar ook op het laatste beeld te zien is dat Libby op Snapchat postte. Het zou gaan om een donkere schim die in de verte rondwaart achter Abby.

De politie heeft ook een kort audiofragment vrijgegeven waarop de stem van de vermoedelijke dader te horen is terwijl hij op een autoritaire toon zegt: "De helling af". Speurders hopen dat iemand zijn stem zal herkennen. Het gerecht sluit niet uit dat er meerdere daders waren.

snapchat_case3a.jpg


"Iemand weet wie die man is", zei een geëmotioneerde politiecommissaris Douglas carter tijdens een persconferentie. "En wanneer je aan het kijken bent, weet dat we je zullen vinden." De politie zou nog meer beelden op de gsm van Libby gevonden hebben maar geeft die voorlopig niet vrij.

De FBI staat de lokale politie bij. Er is 200.000 dollar (omgerekend 190.000 euro) uitgeloofd voor de tip die naar de dader(s) leidt. De politie heeft al meer dan 8.800 telefoons en e-mails ontvangen.

Het doet de hoop groeien dat de dader snel gevat kan worden want zolang de zaak niet is opgelost, leeft de gemeenschap in angst dat hij opnieuw zal toeslaan.


Bewerkt door: Karen Van Eyken - Bron: Time, News.com.au, The Sun