spice_drug.jpg

Foto: © Twitter/Zombienewsbot.

In de straten van de Engelse stad Manchester worden 'zombie-achtige' mensen opgemerkt door voorbijgangers. Aangenomen wordt, dat ze het slachtoffer zijn van de drug Spice, een mengsel van verschillende kruiden en krachtige chemische stoffen.

Het kan zo een verhaal zijn uit de serie 'The Walking Dead'. Bleke dode mannen en vrouwen lopen in de straten van Manchester. Hun ogen staan wijd open en met hun armen naar voren struikelen ze van links naar rechts. Anderen staan stil, zoals een paspop, en weten niet meer waar ze zijn.

Dit zijn de slachtoffers van Spice, een kruidenmengsel vermengd met in een laboratorium gemaakte cannabinoïden, vaak ook synthetische cannabis genoemd. Tot mei vorig jaar kon je de drug nog legaal kopen. Het product is zo goedkoop dat het heel populair is bij jonge daklozen.

Deskundigen waarschuwen voor de epidemie die zich verspreidt vanuit het noordwesten van Groot-Brittannië. De Britse politie patrouilleert 's nachts op zoek naar mogelijke gebruikers. Eerder werden ook al 'zombies' ontdekt in New York.

Door: An Janssen - Bron: Daily Mail