cage_off_death2.jpg

Afb. © rv.

Ben je niet snel bang? Dan is deze attractie in het Australische Darwin iets voor jou. Voor 112 euro kan je in de 'Cage of Death' stappen en een kwartier lang zwemmen in een kooi met een gigantische krokodil van 5 meter lang. Alleen gescheiden door een dunne plastic wand.

cage_off_death3.jpg

Afb. © rv.

Toeristen worden in de plastic koker gelaten en bungelen eerst even boven de poel waarin de enorme zoutwaterkrokodil rondzwemt. Vervolgens worden ze langzaam in het water neergelaten. Terwijl je onder water bent, wordt het dier gevoed met kip en vis, zodat het goed blijft bewegen. De hele tijd heb je een zicht van 360 graden op het indrukwekkende reptiel.

De Duitse Nellie Winters probeerde het uit. "Het is ongelofelijk", vertelt ze. "De krokodil is echt gigantische en ze zwemt net naast je. Soms vergeet je haast dat je veilig in een kooi zit en ze je niet kan opeten. Het was beangstigend en tegelijk fascinerend. Heel intens."

Tanden van 10 centimeter

Zoutwaterkrokodillen zijn de grootste in hun soort en kunnen tot meer dan 6 meter lang worden. Hun tanden meten tot 10 centimeter per stuk. Ze komen voor in het zuidoosten van Azië en Australië en worden als gevaarlijk beschouwd voor de mens.

De 'Cage of Death' is een initiatief van Crocosaurus Cove. Daar worden zeven krokodillen gehouden, waaronder een koppeltje dat luistert naar de namen Kate en William.

cage_off_death4.jpg

Afb. © rv.

cage_off_death5.jpg

Afb. © rv.

cage_off_death6.jpg

Afb. © rv.

cage_off_death7.jpg

Afb. © rv.

cage_off_death8.jpg

Door: KVDS - Bron: Daily Mail