Foto: Manhattan Beach in Californië

 'Ik zag een witte haai onder me zwemmen, die opeens omhoog kwam en meteen richting mijn borst ging,' vertelt Steven Robles aan CNN. Hij overleefde een aanval van een witte haai. Wonder boven wonder hield hij ook geen ernstige verwondingen over aan het voorval.

Iedere zaterdag zwemt hij samen met collega's iets meer dan vier kilometer van pier naar pier bij Manhattan Beach in Californië. 'We wisten wel dat er witte haaien in deze wateren zitten, maar eigenlijk heeft het er nooit voor gezorgd dat we niet gingen zwemmen.' Dat kwam hem afgelopen weekend duur te staan.

Een groep vissers was al ruim veertig minuten bezig om het beest binnen te halen. Omdat de haai flink wat tegenstand bood, besloten de vissers uiteindelijk om de lijn door te knippen. Opgefokt door de strijd kwam de haai enkele seconden later bij Steven terecht en beet hem in zijn borst.

Doodsangst 'Ik voelde zijn tanden in mijn huid boren en dacht dat ik er geweest zou zijn. Ik werd onderwater getrokken, maar uiteindelijk wist ik hem tegen de neus te stompen, waarna hij meteen los liet. Daarna heb ik niks meer van hem gezien.' Hij schreeuwt onmiddellijk om hulp en heeft het geluk dat andere zwemmers en een surfer hem te hulp schieten.

Als hij eenmaal aan land is gebracht, staan huldiensten al klaar. Na een dag in het ziekenhuis mag Robles al huiswaarts keren.

Ook als ze de paniek bij de zwemmers zien kan hun lol niet op. Pas als de ernst van de situatie duidelijk is, besluit de groep andere zwemmers te waarschuwen. Het vissen op witte haai is illegaal in Callifornië. Of de vissers vervolgd worden is nog niet duidelijk, mede omdat hun identiteit nog niet is achterhaald.

Bewerkt door: Ruben Koenes - bron: CNN