Header-new701px.jpg

 

Foto: Internet ©

Een 19-jarige hacker uit Rotterdam is vandaag veroordeeld tot 13 maanden cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.Ook heeft hij een taakstraf van 120 uur gekregen en 107 dagen jeugddetentie.

Volgens de rechters heeft de jongeman ongeveer 2000 computers gehackt en daarbij een groot aantal bestanden gestolen. Daaronder bevond zich onder meer een gestolen examen Frans 2013.

Dat examen plaatste hij op internet. Mede daardoor kwam de examenfraude bij de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam aan het licht.

De hacker had ook afbeeldingen en films waarop kinderporno was te zien. Verder heeft hij zich schuldig gemaakt aan het bespieden van andere mensen achter de webcam.

Hij deed dat door de webcam van slachtoffers over te nemen. De rechters hebben meegewogen dat de veroordeelde een deel van zijn vergrijpen heeft gepleegd toen hij minderjarig was.

Daarom heeft de hacker ook jeugddetentie gekregen. Hij moet verder meewerken aan een behandeltraject en mag computers voorlopig alleen gebruiken voor school of studie.

Bron: ANP bewerkt door: AD