Header-new701px.jpg

Foto: Aanhouding in Leidschendam. © Politie.

Twee verdachten zijn eind januari aangehouden in Leidschendam omdat zij acht vrouwen afpersten en bedreigden. Via Tinder kwamen de mannen in contact met de slachtoffers.

Een 23-jarige vrouw meldde begin november 2014 bij de politie dat zij in Scheveningen was gedwongen een aanzienlijk geldbedrag op te nemen voor één van de nu aangehouden verdachten.

Zij was via Tinder met de man in contact gekomen en was sindsdien met hem aan het daten. Twee weken later kwam een vergelijkbare aangifte binnen.Ook in dit geval verklaarde het slachtoffer de man te hebben leren kennen via Tinder.

Valse facebookprofielen:

De politie startte een onderzoek en ontdekte dat de verdachten gebruik maakten van nep-facebookprofielen en zich daarmee presenteerden op Tinder.

De mannen, 25 en 30 jaar, bleken zonder vaste woon- of verblijfplaats te zitten. Ze werden dinsdag 27 januari aangehouden in een woning in Leidschendam.

Ook de 23-jarige vrouw van wie de woning was is aangehouden. Zij is na verhoor heengezonden.

Slachtoffers Inmiddels hebben acht vrouwen in de leeftijd van 20 tot 33 jaar aangifte gedaan tegen de mannen.

De recherche sluit niet uit dat meer vrouwen slachtoffer zijn geworden van de nu aangehouden verdachten, maar dat deze uit schaamte of angst nog geen aangifte hebben gedaan.

Hechtenis:

De politie brengt de aanhouding nu pas naar buiten.

De verdachten zijn vrijdag 30 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris, die hun voorlopige hechtenis verlengde tot de zitting van de raadkamer op woensdag 11 februari.

De officier van justitie heeft hen beperkingen opgelegd.

Bron: ANP - door: Merel Schut