Header-new701px.jpg

1a-Jennifer_Streit_Spears.jpg

Foto: Jennifer Streit-Spears. © kos.

Vrienden van een vrouw in Texas hebben haar overlijden op een gruwelijke manier ontdekt. Er stonden foto's van haar toegetakelde lichaam op Facebook, meldt CBS News. Volgens de politie werden de foto's door de vriend van de vrouw op Facebook gepost. Kenneth Alan Amyx werd op beschuldiging van moord opgepakt.

De vrienden van slachtoffer Jennifer Streit-Spears waren geschokt toen ze de beelden zagen van de 43-jarige vrouw die de keel overgesneden werd. Amyx zette ook een selfie met het lichaam van zijn vriendin op de sociaalnetwerksite. De beelden stonden 36 uur op Facebook.

De dader werd zondag opgepakt na een telefoontje naar de politie. Toen ze bij het appartement van de dader arriveerden, troffen de agenten het lichaam van de vermoorde vrouw aan. Amyx had zichzelf verwond met een mes. De politie liet weten dat de geposte foto's bewaard werden als bewijsmateriaal tegen de Amerikaan.

Fran Stamey, een vriendin van Streit-Spears was geschokt toen ze de foto's zag. "Hoewel de foto's niet echt duidelijk waren, was het toch verschrikkelijk. De beelden werden gedeeld onder vrienden met de vraag of iemand wist wat er gebeurd was. Het is onvoorstelbaar dat iemand zoiets doet en dan nog de lef heeft om zo'n foto's te posten."

Samen met andere vrienden van het slachtoffer raakt ze gefrustreerd omdat het wel heel lang duurde voor de beelden van de Facebook verdwenen. Pas toen ook de profielpagina van Streit-Spears gehackt werd, besloot Facebook om in te grijpen.

Door: Redaktie Hln.be - xxx - Bron: Cbs News