Header-new701px.jpg

mclean.png

Foto: Links de 26-jarige Bahsid McLean. © Facebook.

Op 26 februari 2013 sloegen de stoppen bij de 26-jarige Bahsid McLean helemaal door. Hij stak zijn moeder dood nadat ze hem een slechte vader had genoemd en pronkte wat later met haar hoofd op Facebook. Het proces tegen de man is nu van start gegaan, maar volgens zijn advocate is hij ontoerekeningsvatbaar. "Ziet hij eruit alsof hij weet dat wat hij deed fout was?"

Bahsid McLean woonde samen met zijn moeder Tanya Byrd (52) in de New Yorkse wijk The Bronx. Een hoog oplopende ruzie, waarbij Byrd zei dat hij een slechte vader was, zorgde ervoor dat McLean helemaal over de rooie ging. Hij stak zijn moeder dood, maar daar liet hij het niet bij.

Vermist

Na de moord ging McLean naar de winkel om er een kettingzaag te kopen. Daarmee zaagde hij het lijk van zijn moeder in stukken, waarna hij de lichaamsdelen in vuilniszakken stopte en dumpte. Daarna nam hij nog een foto van hem en het hoofd van zijn moeder, zette het kiekje op Facebook en gaf zijn slachtoffer als vermist aan./p>

Het proces tegen McLean is deze week afgetrapt. Advocate Lynn Calvacca wil dat McLean ontoerekeningsvatbaar wordt verklaard. McLean ziet namelijk niet in dat zijn daden verkeerd zijn. De openbare aanklager is het daar niet mee eens en oordeelt dat McLean heel goed wist wat hij deed en dat hij heel koelbloedig te werk ging.

Gevaar voor de samenleving

Getuigen vertelden al hoe ze lichaamsdelen aantroffen in een koffer in een bos en ook de zus van het slachtoffer deed haar verhaal. Zij noemt McLean een gevaar voor de samenleving en oppert voor een levenslange gevangenisstraf. "Als hij dat met zijn moeder doet, beeld je dan maar eens in wat hij met een wildvreemde zou durven doen", vertelde ze aan New York Daily News.

Over enkele weken kent Bahsid McLean zijn straf.

Door: Hln.be - Bron: Daily Mail; New York Daily News; Fox News