Header-new701px.jpg

security.jpg

Foto: © pixelcreatures.

Krachtige hacktools waarmee de Amerikaanse inlichtingendienst FBI vermoedelijk inbrak op de iPhone van een terrorist, zijn waarschijnlijk gestolen en online verschenen. Een hacker brak in op de servers van het Israëlische softwarebedrijf Cellebrite en stal daar de hacktools, meldt Tweakers.net.

De betrokken hacker zou 900GB aan gegevens hebben weggesluisd bij de servers van Cellebrite, waarna de hacktools online verschenen via Pastebin. Motherboard sprak met de hacker, die liet weten dat een volledig werkende en ontsleutelde Python-broncode online is gezet die gebruikt kan worden om in te breken op iOS-apparaten.

Belangrijkste product

Onder meer het Universal Forensic Extraction Device zou online gezet zijn, het belangrijkste product dat Cellebrite verkoopt aan zijn klanten. Hiermee is informatie uit smartphones te trekken, al is hiervoor wel fysieke toegang tot het apparaat nodig.

Ophefmakende zaak

Waarschijnlijk gaat het om dezelfde tools die de Amerikaanse FBI heeft gekocht van Cellebrite in een poging om de iPhone van een terrorist te ontgrendelen. Deze zaak deed veel stof opwaaien, met name omdat de FBI aanvankelijk probeerde Apple te dwingen om de iPhone te ontgrendelen. Uiteindelijk lukte het de autoriteiten om toegang te verkrijgen tot het toestel, waarschijnlijk dus met behulp van Cellebrite.

Andere telefoons

Volgens onderzoekers werden verwijzingen gevonden naar Samsung en BlackBerry, waardoor de buitgemaakte software van Cellebrite mogelijk ook kan dienen voor apparaten die niet draaien op Apples besturingssysteem iOS.

Door: Hln.be - Bron: Tweakers.net - Foto-credit: Pixelcreatures