Header-new701px.jpg

Foto: De van inbraak verdachte Nicholas Steven Wig uit St. Paul in de Amerikaanse staat Minnesota. © Dakota County gevangenis.

Het checken van zijn Facebook-account op de computer van iemand bij wie hij inbrak, is Nicholas Wig uit St. Paul in de Amerikaanse staat Minnesota zuur opgebroken. Doordat hij vergat uit te loggen, was het voor de politie een eitje om hem op te sporen en te arresteren.

Nick Wig werd vandaag opgepakt op verdenking van een inbraak in een woning in Dakota County, ten zuiden van Minneapolis. Volgens de autoriteiten liep de inbreker tegen de lamp doordat hij inlogde op de computer van bewoner James Wood maar vergat uit te loggen toen hij vertrok met zijn buit.

Die bestond uit cash geld, kredietkaarten, een chequeboek, een horloge en sleutels. Eerste geval 'Dit is het eerste geval in Dakota County waarin een van inbraak verdachte persoon zijn Facebookprofiel achterlaat op het scherm van de computer van zijn slachtoffer,' verklaarde woordvoerster Monica Jensen van het openbaar ministerie in het district tegenover ABC News.

De gedupeerde bewoner James Wood verklaarde tegenover de politie dat hij bij thuiskomst ontdekte dat iemand zijn computer had gebruikt om in te loggen op het Facebook-account van ene 'Nick Dub'. Naast de computer lagen twee onbekende en kletsnatte schoenen alsook een spijkerbroek. Toen Wood in de loop van de ochtend door de buurt reed, zag hij tot zijn stomme verbazing een man lopen die sprekend leek op de persoon op het Facebook-account. Hij waarschuwde de politie, die de verdachte oppakte.

Horloge Nick Wig alias Nick Dub bleek in het bezit te zijn van het horloge van Wood. De verdachte bekende de feiten en beloofde alle ontvreemde spullen te zullen teruggeven. Desondanks werd hij aangeklaagd voor inbraak in de tweede categorie, een zwaar vergrijp waarvoor hij volgens de autoriteiten een gevangenisstraf riskeert die kan oplopen tot wel tien jaar en een geldboete van maximaal 20.000 dollar. Bron:

Bron: ABC News