Header-new701px.jpg

 Foto: Met minimale middelen moesten de deelnemers een code kraken. © Reuters

Voor een baan als cybercrime-rechercheur bestaat veel belangstelling. Dat blijkt uit cijfers van het Team High Tech Crime (THTC) en de website Tweakers. Zij hadden samen de Cybercrime-Challenge georganiseerd. Wie hieraan meedeed maakte kans op een baan als cybercrime-rechercheur.

Meer dan 7000 kandidaten deden een poging. Uiteindelijk hebben iets meer dan 600 mensen de wedstrijd uitgespeeld. De actie leverde ook nog eens ruim 1200 sollicitatiebrieven op. Van de deelnemers en de sollicitanten zijn 126 mensen op gesprek geweest.

Uiteindelijk moeten er 37 cyberrechercheurs worden aangenomen De Cybercrime-Challenge is een wedstrijd die de vaardigheden test van de deelnemers, vaardigheden die nodig zijn om rechercheur te worden. Met minimale middelen moesten de deelnemers een code kraken.

Het Team High Tech Crime (THTC) van de politie richt zich op de opsporing en bestrijding van internetcriminaliteit. Volgens een woordvoerder is de Cybercrime-Challence een terugkerend succes: 'We hebben deze wedstrijd al een aantal keer georganiseerd en er is altijd veel belangstelling.

Het is de manier om het neusje van de zalm op digitaal gebied te interesseren voor een functie van rechercheur."

Bron: ANP