Header-new701px.jpg

Foto: Ter illustratie © internet.

Een 11-jarige dove jongen uit Oklahoma die zaterdag werd aangevallen door drie rottweilers, heeft zijn leven te danken aan zijn onbevreesde jongere zusje. Het meisje joeg de agressieve dieren weg en wist haar broer naar huis te dragen. ,,Ik was doodsbang, maar ik heb zijn leven gered", aldus de moedige meid.

De 9-jarige Alyssa McKenna zegt dat ze naar buiten ging om te kijken waar haar broer, Elijah, was, toen ze zijn geschreeuw hoorde en zag hoe de drie rottweilers van een buurman hem aanvielen nabij het struikgewas op een zandweg. De twee bevonden zich toen in de buurt van hun grootmoeders huis.

Zonder aarzelen rende ze naar hem toe en kon de honden als bij wonder wegjagen. Aangezien de gewonde Elijah niet meer zelf kon rechtstaan, droeg zijn kleine zus hem naar huis. ,,Ik was doodsbang, maar ik heb zijn leven gered", aldus het meisje tegenover News Channel 4.

De jongen, die volgens de Daily Mail deze week 11 werd, hield er twee grote gapende wonden aan over op zijn achterhoofd en verschillende bijtwonden in zijn gezicht en over zijn hele lichaam. In het ziekenhuis werd hij meteen geopereerd en kreeg hij 40 hechtingen in het hoofd. Momenteel leert hij opnieuw om zelfstandig te lopen.

Euthanasie:

De jongen zou een waterpistool gebruikt hebben omdat de honden aan het blaffen waren, maar toch staat Rhianna Bravenec, de moeder van Alyssa en Elijah, erop dat de honden geëuthanaseerd worden. De vrouw heeft nog een jongere dochter en er is een vierde kind op komst. Afgelopen maandag zouden de dieren in kwestie nog altijd in de achtertuin van de buur hebben rondgelopen.

De eigenaar van de dieren, Martin Tidwell, zal hen naar eigen zeggen laten inslapen van zodra de verplichte quarantaine van 10 dagen gepasseerd is. Volgens de wet in de staat Oklahoma is de man eigenlijk niet verplicht om de honden te euthanaseren, maar hij voelt zich moreel verplicht naar wat er gebeurd is. ,,Het is verschrikkelijk", aldus de man.

Bron: AD