Header-new701px.jpg

Foto: Enkele uren na zijn adoptie beet de hond zijn nieuwe baasje dood. © kos.

Een Amerikaan heeft zijn groot hart voor dieren met zijn leven betaald. Hij haalde met de beste intenties een rottweiler uit het asiel maar een paar uur later beet het dier hem dood. De tragedie had plaats in Jackson, Tennessee.

De 57-jarige Anthony Riggs trok naar het agentschap voor de controle op dieren en haalde er een vijfjarige rottweiler op. De trotse eigenaar ging met zijn hond langs bij zijn zoon. Samen maakten ze plannen om op vakantie te vertrekken. Ze namen afscheid van elkaar maar wat Thomas toen niet wist, was dat hij zijn vader nooit meer levend zou terugzien. Een paar uur later viel de hond zijn nieuwe baasje immers aan. Volgens politiewoordvoerder Tom Mapes kon geen hulp meer baten.

"Kathy Riggs belde haar man maar kreeg geen antwoord. Daarop verliet ze haar werk en ging ze thuis een kijkje nemen. Toen ze met een collega bij haar thuis arriveerde, trof ze haar man dood aan", aldus nog Mapes. Kathy Riggs kon door de krant The Jackson Sun niet bereikt worden voor commentaar. Uit een berichtje op haar Facebookpagina bleek dat ook de collega van Kathy gebeten werd door de rottweiler. 'Hij grolde niet, hij toonde ook zijn tanden niet maar plots beet hij ons. Hij bleef de ganse tijd maar bijten. Het was echt onwerkelijk wat die hond allemaal deed. Hij mocht nooit geadopteerd worden', luidde de booschap van Teresa Sanchez op Facebook. De dienst die instaat voor de controle op dieren was op het ogenblik van de trieste feiten en dat was zondag, ook niet bereikbaar voor commentaar. Intussen is de foto van de hond op de website van de instelling weggehaald.

Adrienne Riggs, ex-vrouw van het slachtoffer zegt dat haar zoon sinds het incident niet meer kan slapen of eten "omdat hij de belangrijkste man uit zijn leven kwijt is." De ex van het slachtoffer herinnert hem zich vooral als "een vriend en een geweldige vader met een groot gevoel voor humor. Hij had ook een groot hart voor dieren. Hij verdiende het niet om zo te moeten gaan", besluit Adrienne. De dierenvriend laat twee kinderen achter, Thomas (20) en Matthew (32).

Bewerkt door: Hln.be - Bron: The Jackson Sun