Header-new701px.jpg

 Foto: Een zwarte beer © internet.

Een Amerikaanse scoutsleider is gisteren gewond geraakt nadat een zwarte beer hem een grot in had gesleept. De man sloeg het beest twee keer met een klimhamer op het hoofd en hield zich daarna voor dood. Na ruim een uur wist het slachtoffer met hulp van zijn scouts uit de grot te ontkomen.

Volgens Sky News was Christopher Petronino afgelopen weekend op pad met drie scouts. Ze waren bezig met een wandeltocht door het Split Rock Reservoir in New Jersey. Toen de 50-jarige Petronino zijn leerlingen een kleine grot wilde tonen, liep het mis. Een zwarte beer trok hem naar binnen en beet de man in zijn been en schouders.

De Amerikaan wist zijn belager tot twee keer toe te raken met een klimhamer en riep zijn drie scouts toe hulp te gaan halen. Daarna trok Petronino zijn trui over zijn hoofd en kroop in de foetushouding.

De drie kinderen belden het Amerikaanse alarmnummer. Hulpdiensten wisten hen vervolgens te lokaliseren met behulp van het gps-signaal en kwamen op de melding toegesneld.

Al die tijd lag hun scoutingleider op de grond van de grot, zijn rug gekeerd naar de hijgende beer.

Petronino zei de jongens het voedsel dat zij nog bij zich hadden in de opening van de grot te leggen om zo de beer naar buiten te lokken. Toen het dier vervolgens toehapte, schrok het van de hond die de scouts bij zich hadden en sloeg het op de vlucht.

Petronino kon daarna ook naar buiten en werd per helikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht voor de behandeling van zijn wonden.

De man vertelde de autoriteiten dat hij al decennialang de grot bezoekt, maar er nog nooit een beer had gezien.

Door: Hln - Bron: AD