Header-new701px.jpg

Foto: © Thinkstock.

Een man uit het oosten van India is door een Bengaalse tijger uit zijn vissersboot gesleurd. Zijn zoon en dochter moesten radeloos toezien hoe het wilde dier hun vader het mangrovebos introk. De man overleefde de aanval vermoedelijk niet.

Sushil Manjhi was gisteren met zijn kinderen op krab aan het vissen in de het natuurpark Sunderbans, toen de tijger plotseling aan boord van de boot sprong en zijn tanden in de nek van de man zetten, zo verklaarde de zoon Jyotish.

'De tijger gooide mijn vader op zijn rug en verdween met een reuzensprong in het woud', zegt de jongen. Jyotish en zijn zus probeerden het beest nog te verjagen met stokken en een mes. Zonder succes. Vader Sushil werd meegesleurd. Zijn kinderen nemen aan dat hij het niet overleefd heeft.

Illegale visserij Hoewel het verboden is om te vissen in de Sunderbans, zijn veel inwoners aangewezen op de vangst van krabben. De dorpelingen krijgen voor de krabben een goede prijs op de markt. Het natuurpark is echter een van de grootste leefgebied voor de Bengaalse tijger.

De aanval op Sushil was, volgens parkwachters, het vierde dodelijk voorval dit jaar. De helft van de naar schatting 3.200 nog in het wild voorkomende Bengaalse tijgers leeft in India. Het aantal tijgers neemt zienderogen af.

Niet alleen door stropers die de organen en botten van de dieren aan China verkopen, maar ook door krimpende leefgebieden tengevolge van de vraag naar bouwgrond om de groeiende bevolking te kunnen huisvesten.

Bron: New York Post