Jared Lee Loughner geboren 10 september 1988, is een Amerikaanse massamoordenaar die schuldig werd bevonden aan 19 aanklachten van moord en poging tot moord in verband met de schietpartij in Tucson van 8 januari 2011.

Vroege leven

Hij verwondde de Amerikaanse vertegenwoordiger Gabby Giffords, en doodde zes mensen, waaronder Chief U.S. District Court Judge John Roll, Gabe Zimmerman, een lid van het personeel van Giffords, en een 9-jarig meisje, Christina-Taylor Green. Loughner schoot en verwondde in totaal 13 mensen.

Bekenden van Jared Lee Loughner zeggen dat de persoonlijkheid van Loughner aanzienlijk was veranderd in de jaren voorafgaand aan de schietpartij. Een periode waarin hij ook alcohol en drugs gebruikte.

Bizar gedrag

Hij was in september 2010 geschorst van het Pima Community College vanwege zijn bizarre gedrag en verstoringen in de lessen en de bibliotheek.

Als onderdeel van zijn behandeling kreeg hij medicijnen terwijl hij in de gevangenis zat. Hij werd opnieuw onderzocht in mei 2012.

In augustus 2012 werd Loughner bekwaam bevonden om terecht te staan, en tijdens de hoorzitting pleitte hij schuldig aan 19 aanklachten. In november 2012 werd hij veroordeeld tot levenslang plus 140 jaar in de federale gevangenis.

Door: Engedingen.com - Video: Serial Killers Documentaries - Foto: U.S Marshal Service - Bron: Wikipedia