In deze true crime-documentaire behandelt EWU Crime Storytime het bizare ongeziene beeldmateriaal van Elliot Rodger.

De moorden van Isla Vista in 2014 waren een reeks vrouwonvriendelijke terreuraanslagen in Isla Vista, Californië. Op de avond van 23 mei doodde de 22-jarige Elliot Rodger zes mensen en verwondde veertien anderen - door geweerschoten, steken en rammen met voertuigen - in de buurt van de campus van de Universiteit van Californië, Santa Barbara, en pleegde vervolgens zelfmoord.

Rodger stak drie mannen dood in zijn appartement, blijkbaar een voor een bij hun aankomst. Ongeveer drie uur later reed hij naar een studentenhuis en, nadat hij niet binnen was gekomen, schoot hij buiten drie vrouwen neer, van wie er twee stierven.

Vervolgens reed hij langs een nabijgelegen delicatessenzaak en schoot een mannelijke student binnen dood. Hij begon toen door Isla Vista te rijden, waarbij hij vanuit zijn auto verschillende voetgangers neerschoot en verwondde en verschillende anderen met zijn auto raakte.


Isla_Vista_killings2.jpg


Hij wisselde twee keer geweervuur met de politie, en hij raakte gewond aan de heup. Nadat hij met zijn auto tegen een geparkeerd voertuig was gebotst, werd hij binnen dood aangetroffen met een zelf toegebrachte schotwond in het hoofd.

Voordat hij naar het studentenhuis reed, uploadde Rodger een video naar YouTube met de titel "Elliot Rodger's Retribution", waarin hij zijn geplande aanval en zijn motieven uiteenzette.

Hij legde uit dat hij vrouwen wilde straffen omdat ze hem afwezen, en seksueel actieve mannen omdat hij jaloers op ze was.

Hij e-mailde ook een lang autobiografisch manuscript naar vrienden, zijn therapeut en familieleden. Het document verscheen op internet en werd algemeen bekend als zijn manifest.

Daarin beschreef hij zijn jeugd, familieconflicten, frustratie over zijn onvermogen om een vriendin te vinden, zijn haat tegen vrouwen, zijn minachting voor stellen (vooral interraciale stellen) en zijn plannen voor wat hij omschreef als "vergelding".

In februari 2020 beschreef het International Centre for Counter-Terrorism in Den Haag de moorden met terugwerkende kracht als een daad van vrouwenhaatterrorisme. De Amerikaanse geheime dienst omschrijft het als "vrouwonvriendelijk extremisme".


Isla_Vista_killings.jpg


Alle zes moordslachtoffers waren studenten aan UCSB. De studenten die in het appartement van Rodger werden vermoord, waren George Chen, James Hong en David Wang.

De drie die stierven aan schotwonden waren Katherine Breann Cooper, 22 jaar, Christopher Ross Michaels-Martinez, 20 jaar en Veronika Elizabeth Weiss, 19 jaar.

Cooper en Weiss waren de vrouwen die werden vermoord buiten het studentenhuis van Alpha Phi, terwijl Michaels-Martinez het slachtoffer was in de Isla Vista Deli Mart.

Veertien andere mensen raakten gewond. Zeven door schotwonden en zeven toen Rodger hen met zijn voertuig raakte.

Elf van de gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht. Zeven gingen naar het Santa Barbara Cottage Hospital, waar twee in ernstige toestand werden opgenomen, één in redelijke toestand en twee anderen in goede toestand, en één patiënt kon op dezelfde dag het ziekenhuis verlaten.

De overige vier gewonden werden naar het Goleta Valley Cottage Hospital gebracht, waar ze werden behandeld.

Door: Engedingen.com - Bron: EWU Crime Storytime - Tekstbron: Wikipedia.org - Fotocredit: Wikipedia.org

DISCLAIMER: Alle materialen in deze video's worden gebruikt voor amusementsdoeleinden en vallen binnen de richtlijnen van redelijk gebruik. Geen inbreuk op het auteursrecht bedoeld. Als je de auteursrechteigenaar bent of vertegenwoordigt van het materiaal dat in deze video wordt gebruikt, en je hebt een probleem met het gebruik van dat materiaal, kunt je hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.