The Night Stalker, wiens echte naam Richard Ramirez is, was een beruchte seriemoordenaar die halverwege de jaren tachtig Californië terroriseerde. Ramirez, een zelfbenoemde satanist, was verantwoordelijk voor 13 moorden en talloze verkrachtingen en inbraken. 

De moordpartij van Ramirez begon in juni 1984 en duurde meer dan een jaar. Zijn slachtoffers waren mannen, vrouwen en kinderen, en hij toonde niemand genade. De modus operandi van Ramirez was brutaal en gewelddadig, toen hij inbrak in de huizen van zijn slachtoffers en hen in hun bed aanviel terwijl ze sliepen.

 

Deel 2

 

 

Ramirez stond erom bekend satanische symbolen achter te laten op de plaats delict, en zijn uiterlijk, waaronder lang, vettig haar en een grijns met gapende tanden, droeg bij aan zijn dreigende persoonlijkheid. Zijn misdaden en de berichtgeving erover in de media wekten angst in de harten van Californiërs en veroorzaakten wijdverbreide paniek.

Pas in augustus 1985, na een mislukte poging tot carjacking, werd Ramirez uiteindelijk gepakt. Hij werd geïdentificeerd door een groep burgers die hem herkenden van het nieuws en hem achtervolgden alvorens hem over te dragen aan de politie. Ramirez werd veroordeeld voor alle aanklachten en ter dood veroordeeld in 1989.

 

Richard Ramirez-02.jpg

 

Het terreurbewind van de Night Stalker is misschien ten einde, maar de herinnering aan zijn gruwelijke misdaden leeft voort. Het proces en de veroordeling van Ramirez kregen veel publiciteit en zijn zaak was het onderwerp van talloze boeken en documentaires.

In de jaren na de arrestatie van Ramirez hebben criminologen en psychologen zijn zaak bestudeerd om te proberen te begrijpen wat hem ertoe bracht zulke wreedheden te begaan. Sommigen hebben gesuggereerd dat Ramirez aan een psychische aandoening leed, terwijl anderen beweren dat hij gewoon een psychopaat was die genoot van de macht die hij voelde door onschuldige levens te nemen.

Wat de reden voor zijn misdaden ook is, de Night Stalker blijft een van de meest beruchte seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis, en zijn naam staat synoniem voor terreur en kwaad.

Door: Engedingen.com - Videobron: Seekers Crime - Creative Commons-licentie

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DISCLAIMER: Alle materialen in deze video's worden gebruikt voor amusementsdoeleinden en vallen binnen de richtlijnen van redelijk gebruik. Geen inbreuk op het auteursrecht bedoeld. Als je de auteursrechteigenaar bent of vertegenwoordigt van het materiaal dat in deze video wordt gebruikt, en je hebt een probleem met het gebruik van dat materiaal, kunt je hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.