Uitvaartcentra, zoals we die nu kennen, zijn plaatsen waar de overledene wordt voorbereid op zijn laatste rustplaats. In de 16e en 17e eeuw dienden uitvaartcentra echter een heel ander doel.  

In die tijd was het gebruikelijk dat mensen waarvan men dacht dat ze dood waren, naar uitvaartcentra werden gebracht, waar ze op een tafel werden gelegd en klaargemaakt voor de begrafenis.

Het was niet ongebruikelijk dat mensen ten onrechte dood werden verklaard als gevolg van ziekte of letsel, en door het gebrek aan medische kennis in die tijd werden vaak tekenen van leven gemist. Als gevolg hiervan werden veel mensen terwijl ze nog leefden naar uitvaartcentra gebracht, waar ze uren of zelfs dagen bleven liggen totdat iemand besefte dat ze nog ademden.

Dankzij de vooruitgang in medische kennis en technologie behoren dergelijke situaties gelukkig tot het verleden. Tegenwoordig bieden uitvaartcentra een rustige en respectvolle ruimte voor de overledene en hun dierbaren om hun laatste afscheid te nemen.

Of toch niet altijd?

Door: Engedingen.com - Videobron: Lighthouse Horror - Creative Commons-licentie

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DISCLAIMER: Alle materialen in deze video's worden gebruikt voor amusementsdoeleinden en vallen binnen de richtlijnen van redelijk gebruik. Geen inbreuk op het auteursrecht bedoeld. Als je de auteursrechteigenaar bent of vertegenwoordigt van het materiaal dat in deze video wordt gebruikt, en je hebt een probleem met het gebruik van dat materiaal, kunt je hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.