Fritz Haarmann, de 'Vampier van Hanover', was een verdorven moordenaar die in het begin van de 20e eeuw de Duitse stad Hannover terroriseerde.

De misdaden van Haarmann waren bijzonder gruwelijk en omvatten de verkrachting, moord en verminking van ten minste 24 jonge jongens en mannen tussen 1918 en 1924.

Zijn bekendheid leverde hem een plaats in de geschiedenis op als een van de meest verdorven moordenaars van de moderne tijd.

Vroege leven en crimineel begin

Fritz Haarmann werd geboren in 1879 in Hannover, Duitsland, en groeide op in armoede. Hij was de jongste van zes kinderen en zijn vader was een gewelddadige alcoholist.

Haarmann worstelde op school en werd uiteindelijk van school gestuurd wegens diefstal. Hij wendde zich tot een leven van misdaad en werd meerdere keren gearresteerd voor diefstal en andere overtredingen.

In 1918 werd hij gearresteerd wegens het molesteren van jonge jongens en werd hij veroordeeld tot gevangenisstraf, waar hij een andere veroordeelde zedendelinquent ontmoette, Hans Grans.

Detectives search a stove inside Haarmann's attic room.jpg

Foto: Rechercheurs doorzoeken een kachel in de zolderkamer van Haarmann

De moorden en arrestatie

Na zijn vrijlating uit de gevangenis begon Haarmann jonge jongens en mannen naar zijn appartement te lokken, waar hij ze zou verkrachten, vermoorden en in stukken hakken.

Het vlees van zijn slachtoffers verkocht hij als vlees op de zwarte markt. De politie begon Haarmann te verdenken van de verdwijning van verschillende jongens en mannen, en hij werd uiteindelijk gevangengenomen in 1924.

Tijdens zijn proces bekende hij 27 moorden en werd hij schuldig bevonden aan 24.

Hij werd geëxecuteerd door onthoofding op 15 april 1925.

De erfenis van Fritz Haarmann

De misdaden van Fritz Haarmann schokten de wereld en bezorgden hem een reputatie als een van de meest verdorven moordenaars in de geschiedenis.

Zijn verhaal is het onderwerp geweest van talloze boeken, films en tv-shows, en hij is een cultureel icoon van horror geworden.

Er zijn veel theorieën naar voren gebracht om zijn gedrag te verklaren, waaronder kindermishandeling, psychische aandoeningen en een verlangen naar macht en controle.

Ongeacht de redenen achter zijn misdaden, de erfenis van Haarmann is er een van terreur en afschuw.

Murderer Fritz Haarmannwith police detectives.jpg

Foto: Fritz Haarmann (midden) met rechercheurs

Conclusie

Fritz Haarmann, de 'Vampier van Hanover', was een verdorven moordenaar die in het begin van de 20e eeuw de Duitse stad Hannover terroriseerde.

Zijn misdaden waren bijzonder gruwelijk en omvatten de verkrachting, moord en verminking van ten minste 24 jonge jongens en mannen.

Ondanks zijn schokkende misdaden is zijn verhaal een blijvend onderdeel geworden van de populaire cultuur en een herinnering aan de donkerste aspecten van de menselijke natuur.

 

Door: Engedingen.com - Videobron: Well, I Never - Foto's: Bundesarchiv, Bild Hannover

 

DISCLAIMER: Alle materialen in deze video's worden gebruikt voor amusementsdoeleinden en vallen binnen de richtlijnen van redelijk gebruik. Geen inbreuk op het auteursrecht bedoeld. Als je de auteursrechteigenaar bent of vertegenwoordigt van het materiaal dat in deze video wordt gebruikt, en je hebt een probleem met het gebruik van dat materiaal, kunt je hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.