Een waargebeurd misdaadverhaal over een Amerikaanse seriemoordenaar genaamd Louis Craine. Tussen 1985 en 1987 pleegde hij gruwelijke misdaden in Zuid-Los Angeles. Later werd hij veroordeeld voor meerdere moorden en kreeg hij de doodstraf.

De 30-jarige Louis Craine, een werkloze bouwvakker, werd op 29 mei 1987 door de politie van Los Angeles gearresteerd op beschuldiging van het wurgen en seksueel misbruiken van prostituee Carolyn Barney op dezelfde dag.

Bewijs verzameld na de arrestatie van Craine bracht hem in verband met de moorden op Loretta Perry, gevonden op 25 januari, en Vivian Collins, ontdekt op 18 maart. Omdat er meerdere moorden en verkrachtingen bij betrokken waren, kondigden aanklagers aan dat ze van plan waren de doodstraf te eisen. In hechtenis noemde Craine zijn broer Roger als deelnemer aan de moorden op Perry en Collins, maar er werden geen verdere aanklachten wegens moord ingediend.

Roger Craine werd beschuldigd van het mishandelen van prostituee Cheryl Williams, een zaak waarin broer Louis te maken kreeg met extra tellingen van orale copulatie en gedwongen sodomie. Louis werd verder beschuldigd van het slaan van een vriend van de familie, Yolanda Parker, en rechercheurs noemden hem als verdachte in de dood van een zwarte "John Doe" die in 1986 achter zijn appartementencomplex werd ontdekt.

Het ging van kwaad tot erger voor Craine in januari 1988, met de toevoeging van nog twee moorden aan zijn groeiende strafblad. Sheila Burton en Gail Ficklin waren respectievelijk in november 1984 en augustus 1985 gedood en werden vermeld als slachtoffers van de ongrijpbare "Southside-slayer" totdat Craine's arrestatie nieuw bewijsmateriaal aan het licht bracht.

Op 15 januari voegden de autoriteiten de naam van Carolyn Barney toe aan de "Southside" -lijst, waarbij ze opmerkten dat Craine definitief was vrijgesproken in veertien andere sterfgevallen die aan de anonieme moordenaar waren toegeschreven. Craine werd in juli 1988 voor de rechter gebracht en werd door een nietig proces van veroordeling gered, nadat juryleden waren blootgesteld aan "onbedoeld bewijs".

Het panel was begonnen met beraadslagingen en had unaniem gestemd voor veroordeling voor één moordtelling, toen jurylid Kathy Hurada hardop begon voor te lezen uit een verklaring van Craine's jongere broer, Shatay. Het bleek dat de verklaring niet als bewijs was toegelaten, maar per ongeluk door een schrijffout naar de jurykamer was gestuurd.

Om de rechten van Craine te beschermen, verklaarde de rechter het geding nietig, waarbij de veroordeling voor één aanklacht werd afgewezen. Een nieuw proces was gepland voor januari 1989.

Michael Newton - Een encyclopedie van moderne seriemoordenaars

Door: Engedingen.com - Bron: Michael Newton - Murderpedia.org - Video: Crime Busters

Creative Commons-licentie - Naamsvermelding (hergebruik toegestaan)

DISCLAIMER: Alle materialen in deze video's worden gebruikt voor amusementsdoeleinden en vallen binnen de richtlijnen van redelijk gebruik. Geen inbreuk op het auteursrecht bedoeld. Als je de auteursrechteigenaar bent of vertegenwoordigt van het materiaal dat in deze video wordt gebruikt, en je hebt een probleem met het gebruik van dat materiaal, kunt je hier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons opnemen.