Foto: Afton 'Star' Burton (26) en Charles Manson (79) © Videostill CNN.

Charles Manson (79), een van de beruchtste moordenaars van de Verenigde Staten, heeft tegenwoordig een veel jongere vriendin, Afton 'Star' Burton (26), die dolgraag met hem wil trouwen.

Manson was de sekteleider van de zogeheten 'Manson Family'. In de nacht van 8 op 9 augustus 1969 drongen leden van de 'familiy' het huis binnen van actrice Sharon Tate in Los Angeles.

Tate, de acht maanden zwangere echtgenote van Roman Polanski, werd net als enkele aanwezige vrienden op brute wijze vermoord.

Een dag later werden de zakenman Leno La Bianca en zijn vrouw in hun huis vermoord door de groep van Manson.

Manson werd in 1972 uiteindelijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichten tot moord.

ATWA Op zestienjarige leeftijd hoorde Star voor het eerst over Charles Manson. Nu, tien jaar later, beschouwt ze zichzelf als de vrouw van Manson, vertelt ze in een interview aan CNN.

'Hij heeft het eerste papierwerk voor ons huwelijk al gedaan,' vertelt ze. 'Ik ben totaal met hem, en hij is volledig met mij. Ik ben hiervoor geboren, dit is waar ik voor geboren ben, ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen.

' Ster vertelt in het interview dat ze voor het eerst werd aangetrokken tot Manson na het lezen over ATWA, de milieufilosofie van Manson: ATWA staat voor air, trees, water, animals. (lucht, bomen, water, dieren). 'Het gaat over het leven op de planeet weet je, De aarde is een rots en al het andere is ATWA.'

Door: Eric Borsie