Foto: Psychopatische moordenaar Michael Myers © PR.

De bekende horrorserie Halloween wordt nieuw leven ingeblazen. Het nieuwste deel krijgt als titel Halloween Returns. De film wordt geschreven en geregisseerd door Marcus Dunstan en Patrick Melton, die eerder verantwoordelijk waren voor de laatste vier Saw-delen. Dat hebben de makers dinsdag bekendgemaakt op hun website.

Volgens diverse filmsites pakt de nieuwe sequel over psychopatische moordenaar Michael Myers het verhaal op na het originele tweede deel uit 1981. Na Halloween II volgden er nog acht andere vervolgen en remakes. In 2009 verscheen de meest recente Halloween-film, het vervolg van Rob Zombie's remake van de klassieker.

Met het eerste deel in 1978 maakte regisseur John Carpenter een van de grootste horrorklassiekers uit de jaren zeventig. De iconische thriller, over een gemaskerde gek die babysitters vermoordt, werd een blauwdruk voor talloze soortgelijke 'slasherfilms' die de bioscopen in de jaren daarna overspoelden. De hoofdrollen werden vertolkt door acteur Jamie Lee Curtis en Donald Pleasance.

De oorspronkelijke Halloween, die werd gemaakt voor nog geen 300.000 dollar, is onlangs opgenomen in de bibliotheek van het Amerikaanse Congres vanwege zijn significante cultuurhistorische waarde. Het is nog onduidelijk wanneer Halloween Returns in de bioscopen te zien moet zijn.

Bron: ANP