Foto: De politie vond de maskers in het huis van de dokter. © Politie.

Een 38-jarige Zweedse dokter gaf een vrouw aardbeien waarin hij Rohypnol had verwerkt en sloot haar op in een bunker waar hij vijf jaar aan had gebouwd. Hij verkrachtte haar en pas een week later was de horror voorbij, na een gigantische flater van de dokter. De politie heeft aanwijzingen dat de man van plan was om zijn slachtoffer jaren in zijn bunker te houden.

Het verhaal van de Zweedse Fritzl schokt de wereld. De dokter, die zijn slachtoffer al een keer ontmoet had, bezocht haar op 12 september in haar flat in het centrum van Stockholm. Daar gaf hij haar aardbeien met chocolade, waarvan sommige bewerkt waren met Rohypnol.

Om geen argwaan te wekken, markeerde hij de aardbeien zonder Rohypnol, zodat hij er ook van kon eten. De man verkrachtte haar in haar huis, waarna hij haar in een rolstoel naar zijn wagen bracht.

De horrordokter vervoerde zijn slachtoffer van Stockholm naar zijn landgoed in Kristianstad, een trip van ruim 550 kilometer. Tijdens de rit verdoofde hij de vrouw nog extra, zodat ze niet wakker zou worden. Hij zou ook maskers gedragen hebben, zodat hij niet herkend werd tijdens de lange autorit.

Foto: © Politie.

Toen hij na een rit van enkele uren aankwam op zijn landgoed, sloot hij het slachtoffer op in een 60 m² grote bunker waar hij vijf jaar aan had gewerkt. Met een slaapkamer, een toilet en een keuken was de bunker geschikt om een persoon voor lange tijd op te sluiten. Bovendien waren de muren versterkt met gewapend beton. En de bunker had zelfs een piepklein tuintje dat volledig onttrokken was aan het zicht van de buren.

De dokter gaf de vrouw contraceptiva en verkrachtte haar verschillende keren tijdens haar zes dagen durende gevangenschap. Het grootste deel van de tijd was de vrouw vastgebonden, ook tijdens de verkrachtingen. De man trok ook bloed en nam uitstrijkjes die hij onderzocht in een labo op zijn werk. Hij bekende later dat hij zeker wou zijn dat zijn slachtoffer geen seksueel overdraagbare aandoeningen had.

Foto: In het huis werden naalden en gebruikte condooms gevonden. © Politie.

Na enkele dagen keerde de dokter terug naar de flat van zijn slachtoffer om enkele persoonlijke bezittingen op te pikken. Daar ontdekte hij dat de vrouw als vermist was opgegeven en dat de politie al in haar flat was binnengevallen. De dokter panikeerde en bracht de vrouw terug naar Stockholm, waar ze samen een verklaring gingen afleggen bij de politie.

De man dwong het slachtoffer een vals verhaal te vertellen om zo de politie gerust te stellen. De agenten betrouwden het zaakje echter niet en namen de vrouw apart, waarna ze de ware toedracht van de situatie onthulde. "We geloven dat het zijn bedoeling was om de vrouw verschillende jaren op te sluiten", zegt openbare aanklager Peter Claeson in een statement. "Hij was al jaren bezig met de voorbereidingen en zijn bunker was geschikt voor een of meerdere slachtoffers."

Bron: Daily Mirror; Daily Mail - Door: Arno Van Hauwermeiren