Foto: Meiwes -rechts op de foto- at een stuk van zijn slachtoffer op met jonge aardappeltjes en spruitjes. © photo news.

Met spuitjes en met zijn beste bestek, gezeten aan een fraai gedekte tafel. Zo at Armin Meiwes een stuk van zijn vriend op die hij online leerde kennen. De Duitser die met zijn kannibalistische gruweldaad de wereld schokte, vertelt vandaag in een documentaire hoe hij Bernd Brandes met diens toestemming om het leven bracht en deels verorberde. Meiwes die levenslang kreeg wegens moord is in de gevangenis vegetariër geworden.

We willen gevoelige lezers alvast waarschuwen voor de inhoud van zijn verhaal. Meiwes leerde zijn slachtoffer in 2001 kennen. Het ging toen in op het aanbod van de 43-jarige computertechnicus Bernd Brandes om hem, 'levend op te eten'. De toen 42-jarige Meiwes uit Rotenburg werd bevriend met Brandes en vertelt nu hoe alles in zijn werk ging. "Ik dekte de tafel met mooie kandelaars. Ik legde ook het mooiste bestek op tafel en bakte daarna een stukje uit zijn rug. Ik werkte het gerecht af met jonge aardappeltjes en spruiten", vertelt de kannibaal in een documentaire over zijn gruweldaad, getiteld: 'Docs: Interview met een Kannibaal'. "Na het bereiden van de maaltijd at ik het op. De eerste hap, voelde natuurlijk wat vreemd aan. Het was een gevoel dat ik niet kan beschrijven. Ik had van dit moment 40 jaar gedroomd en plots had ik het gevoel dat ik de perfecte verbintenis tot strand gebracht had via zijn vlees. Het smaakte als varkensvlees maar dan een beetje scherper."

Meiwes ging in Duitsland de geschiedenis in als de eerste man die terechtstond wegens 'liefdeskannibalisme'. Na de kennismaking op het internet trok hij met zijn slachtoffer naar zijn afgelegen boerderij waar de mannen eerst seks hadden. Volgens Meiwes wilde Brandes duidelijk meer. De seks alleen was voor hem niet bevredigend. Hij wou ook vermoord en opgegeten worden. Meiwes bracht de wens van zijn vriend in vervulling. Hij slikte eerst twintig slaappillen en goot een halve fles schnaps naar binnen waarna hij, "met de toestemming van Brandes" de penis van de man afsneed. De heren aten samen het lid op waarna Meiwes een bad liet vollopen voor Brandes en hem een Star Trek-verhaal voorlas. Uren later vermoordde Meiwes, Brandes met een messteek in de hals waarna hij de man in stukjes sneed. Meiwes stak delen van Brandes in een diepvriezer en begroef het hoofd van Brandes in zijn tuin.

De kannibaal die in Duitsland de naam, 'de meesterslager' kreeg, zegt in het interview dat hij als kind door zijn ouders in de steek gelaten werd. Hij was amper vijf toen zijn vader het huis verliet. Niet veel later stapten ook zijn broers op en toen zijn moeder stierf, gaf hij zich over aan het kannibalisme. Op het internet ontdekte hij chatrooms waarin mensen zich aanboden om opgegeten te worden. De Duitser raakte gefascineerd door het idee.

Meiwes werd in december 2002 opgepakt na een tip van een Oostenrijkse student. De politie trok naar de afgelegen boerderij van de kannibaal en trof een diepvriezer aan met een valse bodem. De verstopte stukken vlees waren volgens Meiwes, everzwijn. Tijdens het moordproces kwamen verschillende getuigen vertellen over het bestaan van een community van kannibalen op het internet waarin ze fantaseren over het verorberen van mensen. Tijdens het proces verklaarde Meiwes dat het, "een grote kick was om Brandes op te eten maar dat hij het nooit meer zou doen". Hij bleef beweren dat zijn slachtoffer uit vrije wil stierf en dat het, "een aangename dood voor hem was". De Duitser werd in 2006 tot levenslang veroordeeld wegens moord. Tijdens zijn verblijf in de gevangenis is Meiwes vegetariër geworden, schrijft Mail Online.

Bron: Mail Online