Foto: De man droeg een masker op zijn valse id-kaart © Politie.

De man die afgelopen september een vrouw drogeerde, verkrachtte en opsloot was in het bezit van vervalste Nederlandse identificatiepapieren. Op de papieren is hij afgebeeld met een masker. Ook staat er een geboortedatum uit 1942 op de papieren, terwijl de man in werkelijkheid 38 jaar oud is. Dit zegt de Zweedse justitie aan persbureau Reuters.

De arts lijkt van plan te zijn geweest in het buitenland een nieuw leven op te bouwen. Afgelopen week werd de dokter, van wie de naam niet werd bekendgemaakt, formeel aangeklaagd voor de feiten van 12 september.

Op die datum drogeerde hij een patiënte. Toen de vrouw bewusteloos was, zou hij haar hebben verkracht, om haar vervolgens in een busje 550 kilometer verderop te vervoeren. Daar werd ze opgesloten in een speciaal ingerichte bunker.

"Het lijkt wel een film", zegt een vriend van de man in de Zweedse krant Kristianstadsbladet. "Des te meer ik hierover lees, des te meer ik in de war raak. Ik had dit nooit achter hem gezocht." De dokter heeft, op de verkrachting na, alles bekend wat hem ten laste is gelegd. De rechtzaak begint volgende week.

Door: Redaktie Hln: