Foto: Forensische onderzoekers verlaten een garege in midden Duitsland waar lichaamsdelen werden gevonden. © Frederik von Erichsen

Honderden moordzaken, die terugggaan tot de jaren zeventig, zijn in Duitsland heropend nadat de politie een in stukken gehakt lijk ontdekte in de garage van een overleden 67-jarige gepensioneerde in Schwalbach am Taunus in de Duitse deelstaat Hessen. Dat deelt de politie in Wiesbaden mee.

Zijn dochter ontdekte het in stukken gehakte lijk van een prostituee, toen ze na de dood van haar vader de garage aan het opruimen was. De politie verdenkt Manfred S. ervan achter een aantal gelijkaardige moorden te zitten, die werden gepleegd in de omgeving van Frankfurt in de jaren negentig. Dat verklaarde regionaal politiecommissaris Sabine Thurau.

Handlanger:

Politiewoordvoerder Frank Hermann zei dat het onderzoek heeft aangetoond dat Manfred S. mogelijk een medeplichtige had. Het lichaam dat tussen zijn bezittingen werd aangetroffen doet vermoeden "dat mogelijk twee mannen hun sadistische seksuele fantasieën hebben botgevierd op hun slachtoffers". Zes moorden worden al aan Manfred S. gekoppeld. Daarbij komen nog eens vier andere zaken, die vergelijkbaar zijn met de vorige moorden.

Prostituees als prooi:

Zo goed als zeker is dat de in 2014 overleden verdachte een prostituee heeft vermoord, wier lijk in zijn garage in Schwalbach werd gevonden. Daarbij komen twee moorden op prostituees in de jaren negentig in Frankfurt am Main en twee moorden op vrouwen eveneens in Frankfurt in de jaren zeventig. Bovendien past de zaak van de in 1998 in Frankfurt-Höchst gedode dertienjarige Tristan in het beeld, niettegenstaande het om een jongen gaat. Ook op Tristan had de dader zijn fantasieën uitgeleefd. De speurders koppelen ook de vermissing van twee vrouwen in 1998 en 1999 aan de dader. In het stadsgebied van Frankfurt am Main werden bovendien de hoofden van twee vrouwen teruggevonden en mogelijk is Mafred S. ook daar verantwoordelijk voor, maar dat is nog niet duidelijk.

Door: DPA - De Morgen