Foto: De griezelige figuur is duidelijk op de foto zichtbaar. © Henry Yau.

Hij wachtte 's avonds tot de hotellobby leeg was vooraleer een foto te nemen. Later voelde hij zich "vreemd" en besefte tot zijn ontzetting wat hij op beeld had vastgelegd.

Henry Yau, pr-verantwoordelijke van een kindermuseum in Houston, verbleef samen met zijn echtgenote in het historische Stanley Hotel in de Amerikaanse staat Colorado toen hij de eigenaardige ervaring had.

Het logeeradres dat Stephen King in 1977 inspireerde voor zijn horrorverhaal 'The Shining' had dus al een stevige reputatie als spookhotel. Het boek werd later verfilmd door de onvolprezen Stanley Kubrick.

Toch had Henry Yau niet verwacht iets buitengewoons mee te maken. "Ik had gelezen dat het er zou spoken maar dat ik dit zou kunnen fotograferen, had ik me nooit ingebeeld ", zei de man aan de zender Fox News.

"Onwel":

Toen Yau zich in de lobby bevond, maakte hij met zijn smartphone een panoramische foto van de indrukwekkende trap. "Ik heb niet graag dat er mensen op mijn kiekjes staan, dus wachtte ik tot iedereen weg was alvorens de foto te nemen", aldus de hotelgast. Toen de Amerikaan die nacht naar zijn bed ging, voelde hij zich "op een vreemde manier onwel". Hij deed bijna geen oog dicht. Maar de echte verrassing kwam toen hij de volgende morgen zijn foto's bekeek.

Hotspot voor spoken:

Yau zag een griezelige figuur staan bovenaan de trap. Hij postte het bewuste beeld op Facebook met de tekst: "Ik denk dat ik een spook beetheb." De vakantieganger vertelde dat hij echt niet wist om wie het zou kunnen gaan. "Dit hotel is een ware hotspot voor spoken. Ik geloof er nu echt in na deze gebeurtenis", besloot Yau.

Het hotel werd gebouwd in 1909 en staat sinds de jaren zeventig bekend als spookhotel. Volgens specialisten inzake pananormale activiteiten zou deze plaats één van de meest actieve zijn op dat vlak. Geen wonder dus dat het Stanley Hotel regelmatig spookrondleidingen organiseert.

Geen photoshop:

Volgens Kevin Sampron die samen met zijn team paranormaal onderzoek doet in Denver, is er geen sprake van photoshop. Hij denkt dat het gaat om een vrouw die zwarte kleren draagt. Na het toepassen van tests en filters kwam het team tot de verrassende conclusie dat er naast de vrouw (links) ook nog een kind zou staan. "Dit kunnen we niet verklaren of weerleggen terwijl we dat bij 95 procent van de beelden wel kunnen", zei Sampron in de stellige overtuiging dat het in dit geval om een echte spookfoto gaat.

Door: Karen van Eyken - Bron: News.com.au - Fox News - KGOR